marek_z_81 Opublikowano 20 Marca 2013 #1 Opublikowano 20 Marca 2013 Ankieta sporządzona coś na wzór ankiety kol. Post_Mortem tyle, że uproszczona no i najważniejsze anonimowa bo uważam, że więcej ludzi się określi będąc anonimowym. Celem ankiety jest sprawdzenie czy przy innych stawkach/składkach przybyło by klubowiczów w KM a co za tym idzie zwiększenia dochodów stowarzyszenia. Ankieta jest skierowana do "zwykłych" użytkowników. Deklaracja oczywiście do niczego nie zobowiązuje. Proszę o głosowanie wszystkich użytkowników nie należących do klubu (tych nowych i tych z dłuższym stażem) bez konieczności wypowiadania się. -- Panowie i panie. 50 odsłon i tylko 6 głosów? Śmiało ankieta jest w pełni anonimowa. W sumie to każdy "zwykły" użytkownik powinien zagłosować Proszę klubowiczów o nie branie udziału w głosowaniu. -- Jako, że w tym wątku się nie wypowiadamy (z racji jej anonimowości) to pozwolę sobie co jakiś czas (codziennie) podbić temat do góry i skrobnąć parę słów na zachętę do głosowania. Zapomniałem zaznaczyć podczas powstawania ankiety czasu jej trwania, więc załóżmy, że ankieta trwa do końca marca. 1 Cytuj
marek_z_81 Opublikowano 21 Marca 2013 Autor #2 Opublikowano 21 Marca 2013 Zapraszam wszystkich użytkowników, którzy jeszcze nie oddali głosu do głosowania. Cytuj
marek_z_81 Opublikowano 25 Marca 2013 Autor #3 Opublikowano 25 Marca 2013 Weekend mnie nie było, nie wiele głosów przybyło. Widzę za to, że doszła jedna opcja, OK. Ostatni tydzień głosowania. Panowie i Panie - ZAPRASZAM. Cytuj
marek_z_81 Opublikowano 27 Marca 2013 Autor #4 Opublikowano 27 Marca 2013 Do końca tyg. coraz bliżej. ZAPRASZAM. Cytuj
marek_z_81 Opublikowano 28 Marca 2013 Autor #5 Opublikowano 28 Marca 2013 Do końca tyg. coraz bliżej. ZAPRASZAM. 1 Cytuj
marek_z_81 Opublikowano 30 Marca 2013 Autor #6 Opublikowano 30 Marca 2013 Do końca tyg. coraz bliżej. ZAPRASZAM. :mrgreen: -- Jutro ostatni więc dzisiaj ostatni raz podbijam temat i zapraszam do oddania głosu w ankiecie. Cytuj
marek_z_81 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor #7 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Witam ponownie. Miałem nie robić podsumowania ze względu na małą frekwencję, ale co to by była za ankieta bez podsumowania. Niektórzy mogą pomyśleć, że nie powinny mnie interesować dochody KM. Interesują mnie ze względu na to, że mam zamiar wstąpić w szeregi klubowiczów. Podsumowanie nie będzie jakieś wielkie, zwykła prosta matematyka. Nie znam dokładnych danych, ale policzyłem, że członkami klubu jest 30 os. z czego 4 osoby to Zasłużeni Członkowie KM, którzy są zwolnieni z opłacania składek. Przyjąłem, że jest 26 osób opłacających składki. Składka klubowa wynosi na dzień dzisiejszy 70zł, wpisowe to 10zł i opłata za zmianę statusu to 5zł. Dochód na dzień dzisiejszy: 26*70=1820zł. Dochód po przystąpieniu nowych członków do klubu bez zmiany wys. składki: (26+8)*70+8*15(wpisowe i zm. stsatusu)=2500zł Dochód po przystąpieniu nowych członków do klubu bez zmiany wys. składki na lata następne: (26+8)*70=2380zł Dochód po przystąpieniu nowych członków po obniżeniu składki klubowej do 40zł (26+16+8)*40+(16+8)*15=2360zł Dochód po przystąpieniu nowych członków po obniżeniu składki klubowej do 40zł na lata następne: (26+16+8)+40=2000 Dochód po przystąpieniu nowych członków po obniżeniu składki klubowej do 50zł (26+16+8)*50+(16+8)*15=2860zł Dochód po przystąpieniu nowych członków po obniżeniu składki klubowej do 50zł na lata następne: (26+16+8)*50=2500zł Podsumowując krótko widać wzrost dochodów przy obniżonej składce do 50 zł. Dane na lata następne są przy założeniu, że nikt więcej do klubu nie przystąpi. Może różnica w dochodzie nie jest jakaś oszałamiająca, ale za to klubowiczów znacznie więcej a i dochód przy niższej składce będzie rósł przy odpowiednim zachęceniu nowych użytkowników. Dziękuję. 4 Cytuj
yaro Opublikowano 2 Kwietnia 2013 #8 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 trzeba jeszcze hipotetycznie założyć, że gdyby nic się nie zmieniło w klubie to z 26 członków zostanie znacznie mniej. Pewnie trzeba by było policzyć błąd statystyczny, ale bez ukochanej matematyki na pierwszy rzut oka widać, że obniżenie składki na dzień dzisiejszy może być jedną z ostatnich desek ratunku. Cytuj
eljot Opublikowano 2 Kwietnia 2013 #9 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 No różnice są tak powalające że z pewnością wiele się zmieni Cytuj
raa Opublikowano 2 Kwietnia 2013 #10 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 No różnice są tak powalające że z pewnością wiele się zmieni eljot nie bądź złośliwy - bo to zdaje się jako Moderatorowi nie przystoi - trochę dystansu Kolego! (co innego ja zwykły użytkownik - czasem bywam złośliwy czytaj niżej) A tak na serio to sądziłem że masz coś bardziej sensownego do powiedzenia- no cóż zawiodłem się pewnie nie po raz ostatni...jak to w życiu. Pozdrawiam serdecznie z domieszką ironii - Trzymaj się Moderatorze i nie traktuj tego zbyt bardzo serio i się nie obrażaj, bo pokażesz wtedy brak dystansu do siebie , do życia i do innych użytkowników - więcej luzu a nie złości Kolego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi