Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kilku tygodni pojawiły się na forum bardzo wartościowe tematy ( opisy ryb - msobo, acei czy mainagano) w końcu można było dowiedzieć się bardzo dużo ciekawych informacji o naszych podopiecznych w jednym temacie. Chociaż ostatni temat o ,,frejku" umarł , a szkoda. Czy na prawdę nie ma ludzi którzy mają lub mieli tę rybkę i mogli by się podzielić wiedza z innymi ? Przecież jeżeli większa ilość ludzi zacznie się na w takich tematach wypowiadać to forum bardziej się ożywi w konkretniejszych tematach niż tylko jaka obsada czy filtracja do .... Jest przecież wielu tutaj userów z wieloletnim doświadczeniem którym mogli by się podzielić z nami mniej doświadczonymi w hodowli pyszczaków.

Pytanie do wszystkich użytkowników : Czy takie tematy są potrzebne ?

Może jeżeli okaże się , że są potrzebne i wielu użytkowników czerpie wiedzę z takich tematów to może odezwie się więcej doświadczonych malawistów, a nie ciągle te same osoby.

P.s. Podziękowania dla wszystkich którzy zabrali głos w tych tematach jak i samego pomysłodawcy w/w tematów.

Opublikowano

Opowiem i o frejkach tylko w przeliczeniu na liczbę słów w poście chyba ustalam ciągłe rekordy ;) a to czasochłonne :P a inicjatywa Meszka z początku nie do końca przeze mnie zrozumiana jak najbardziej godna pochwały.

Tematy potrzebne a ludziska nie bójta się pisać ;) ... nie same Szkspiry sa na naszym Forum ale dogadać się dogadujemy. :P

Opublikowano

Domyślam się Hari , że coś o frejku napiszesz :-) ,ale problem jest w tym że ciągle te same osoby się udzielają ! Meszkowi raczej chodziło o to, ażby jak największa ilość osób wypowiedziała się w w/w tematach. Co na pewno mocno ożywi forum jak i podniesie wartość postów na forum! Jak sam nabe napisał jest 8000 użytkowników nie wierzę , że w kwestii pielęgnacji pysków tylko kilka osób jest w stanie się wypowiedzieć

Opublikowano

a może większość z tych 8000 userów jest tylko po to by brać? a nie dawać cokolwiek od siebie?

ułamek z tych 8000 ma wiedzę i może i by potrafiło napisać cokolwiek o tych rybach, ale czują wypalenie i nie mają chęci pisać?

Pewnie i są inne powody dla których się nie udzielają ludziska.

stan76 oczekujesz od ludzi opisywania swoich doświadczeń, dzielenia się z nimi, ale popatrzyłeś na siebie? - może jak byś napisał sam jakiś fajny post, artykuł, fotorelację ze swoich doświadczeń - może natchnął byś innych do dzielenia się swoimi spostrzeżeniami. A tak wygląda znów to na post w którym ktoś chce aby ktoś coś zrobił, byle by nie ja.

Sorki że możesz to odbierać bezpośrednio do siebie, ale generalnie piszę to ogólnie i bez adresowo.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Z miłą chęcią bym tak zrobił yaro gdybym był doświadczonym malawistą i w kwestiach hodowli pyszczaków nie będę się wypowiadał bp najzwyczajniej nie mam odpowiedniego doświadczenia. Natomiast jeżeli chodzi o moją aktywność na forum to w tematach gdzie mam jakąś wiedzę z miłą chęcią dzielę się nią na łamach forum KM.

I wydaje mi się, że udzielanie się innych doświadczonych userów na forum nie jest czymś chyba mocno zajmującym. Rozumie, że można się wypalić , chociaż z drugiej strony bez udziału doświadczonych userów na forum to będzie się sprowadzało do tematów jaka obsada i filtracja do .... , a chyba nikomu na tym nie zależy.

Opublikowano

stan - masz dwa akwaria - opisując tylko to masz duże pole do popisu.

Po tym ile razy pomogłeś innym w postach można jednak domyślić się że taki zielony to nie jesteś, a artykuł o powstawaniu akwarium, filtracji czy temu podobne z miłą chęcią sam bym se poczytał. Właśnie tematów o obsadach jest multum, jednak opowieści o powstawaniu akwarium, o własnych spostrzeżeniach przeżyciach czy perypetiach szukać można ze świecą.

Opublikowano
stan - masz dwa akwaria - opisując tylko to masz duże pole do popisu.

Po tym ile razy pomogłeś innym w postach można jednak domyślić się że taki zielony to nie jesteś, a artykuł o powstawaniu akwarium, filtracji czy temu podobne z miłą chęcią sam bym se poczytał. Właśnie tematów o obsadach jest multum, jednak opowieści o powstawaniu akwarium, o własnych spostrzeżeniach przeżyciach czy perypetiach szukać można ze świecą.

,,Rękawice" podejmuje i obiecuje , że skrobnę temat o moich akwariach ! :)

Opublikowano

Jarku wydaje mi się że zrozumiałeś intencje stana 76. Osobiście rozumie go bo nie raz spoktałem się z opinią, że nie mam aż takiego doświadczenia wiec się nie wypowiadam. Ty czy ja na początku dokładnie tak samo reagowaliśmy na "pływanie wśród rekinów" Da się zauważyć że już rosną "mlode wilki" naszego forum i zaczną pisać swoje przemyślenia. Tylko trzeba czasu. Oczekujesz żeby coś napisał coś od siebie. Ok. A popatrz na wszystkich wielkich co się dzieje. Nikt tak naprawdę się nie kwapi. Postanowiłem zapoczątkować serie takich tematów o opisie naszych podopiecznych. I sam widzisz kto się udziela? Kilka osób, a nie wierzę że nikt nie ma nic do dodania.

Z Twojej wypowiedzi wynika że ten cykl zapoczątkowany przeze mnie, jest niepotrzebny bo jest ich "multum"

Opublikowano

Po tym ile razy pomogłeś innym w postach można jednak domyślić się że taki zielony to nie jesteś, .

yaro, patrzac na twoj staz na forum,ilosc postow i pomocy to do "nowicjuszy" raczej nie nalezysz i co nie masz nic ciekawego do napisania?

Moze jak to powiedziales

czują wypalenie i nie mają chęci pisać?

Pewnie i są inne powody dla których się nie udzielają ludziska.

Szkoda, bo masz akwarium troche czasu i tez pewnie moglbys wiele dac od siebie.

• Dziękuję 1
Opublikowano
......cykl zapoczątkowany przeze mnie, jest niepotrzebny bo jest ich "multum"

Uważam, że ten "cykl" jest świetnym pomysłem na rozruszanie forum i zebranie w jednym miejscu wartościowych uwag na temat dot. danych gatunków.

Jeżeli jest to możliwe to proponował bym przyklejenie takich tematów na stałe. Na pewno pomogło by to zarówno nowym jak i doświadczonym forumowiczom.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.