pavlito Opublikowano 17 Marca 2013 #1 Opublikowano 17 Marca 2013 Powitał wszystkich i przy okazji pozwolę sobie przedstawić moje skromne szkiełko. Forum niezobowiązująco czytam od kilku tygodni i tu wielkie dzięki za dostęp do praktycznej wiedzy która jest bardzo pomocna na starcie z tym biotopem. Krótko o moim akwa wymiar standardowa 160-tka 100x40x40. Filtracja: Eheim Pickup 2012 Elite Crystal FLO 60 Ogrzewanie AquaSzut 150W Oświetlenie 3 paski LED x 1 metr 2x biała zimna 1x RGB - włączona niebieska Wystrój Około 50 kg skałek - chyba serpentynit 15 kg piasku kwarcowego o granulacji 0,5-1,2 mm Obsada 2x7 p. saulosi 12 świderków Akwarium funkcjonuje od trzech tygodni obsada wpuszczona na raty 4 sztuki w środę i 5 sztuk dzisiaj. Na ten moment wiele się dzieje i rybska dzielą się rewirami. Jak na razie dominuje dorosła samica która rozstawia resztę po kątach łącznie z samcami. Fotki kiepskiej jakości ale dla chcącego coś można zobaczyć. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę i cenne wskazówki.
Bezprym Opublikowano 18 Marca 2013 #6 Opublikowano 18 Marca 2013 Witaj! Akwarium ładne,kamieni bym już nie ruszał, postaraj się tylko zamaskować jakimiś roślinkami sprzęt.
Guban88 Opublikowano 25 Marca 2013 #7 Opublikowano 25 Marca 2013 No akwarium ładnie urządzone , lecz jak postawisz na ukrycie osprzętu to może by zmienić aranżacje i coś w pionie z kamieniami poćwiczyć [102] Malawi
pavlito Opublikowano 25 Marca 2013 Autor #8 Opublikowano 25 Marca 2013 Przełożyłem grzałkę za Eheima i tak bardzo się sam filtr nie rzuca w oczy. Muszę przyznać, że w planie na razie nie mam żadnych roślin nota bene przy oświetleniu ledowym nie wiem czy cokolwiek by się utrzymało.
Guban88 Opublikowano 26 Marca 2013 #9 Opublikowano 26 Marca 2013 Wrzuć foto Jak dla mnie to bez roślin wygląda całkiem w porządku. [102] Malawi
Rekomendowane odpowiedzi