Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, przestaje z ta dieta juz przerabialem kuracje 2 razy(dawno temu) i zawsze dotyczyla demasonow, teraz mam zagostke czy kupic stadko 15 szt mlodych oddajac stare pozostalosci stada 1x2(lubie jak z podobnej wielkosci ryb obiera sie dominanta moze uda sie wielosamcowo:P) do tego wylowic szare sewedeny zoastawiajac duze stado demasoni z doroslymi msobo.

Opublikowano

Jeśli swedeny są na prawdę do bani to rozwiązanie z pięknymi msobo i nie mniej pięknymi i licznymi demasoni jak najbardziej sensowne. Też bym chyba w przypadków demasoni wystartował od zera o ile miałbym gdzie oddać stare ryby.

Opublikowano

Tak na pewno zaczne od 0 z demasoni, natomiast mysle tez nad kupnem mlodocianych hong red top. Nie ukrywam przywiazalem sie do tego gatunku przerabialem te ryby w kazdym odcieniu barwnym tzn. z zoltym topem, red topem i super red topem(zdjecia tego ostatniego chyba sa do dzis w galerii) no i teraz "nieudany"pod wzgledem kolorystycznym sweeden( bo budowe ciala , 4 pregi boczne oraz na lbie sa symetrycznie wzorowe)ale co z tego jak w porownaniu do pobratyncow wygladaja szaro.Najbardziej podobal mi sie SRT,ale nie mam mozliwosci jego nabycia,natomiast mam mozliwosc zakupu z dobrego zrodla red top;).

Opublikowano

A nie masz ochoty czegoś wykombinować ? Nie kusi cie coś nowego.? Zostawić Magunge i coś przykombinowac a z nimi można i w stronę bardziej mięsną. Z demasoni stało się jak się stało wiec nie koniecznie musi wrócić a pięknych ryb masa ;)

Opublikowano

To chyba jednak nie to ;) co chciałem usłyszeć. Aha wiem jaki już masz długi zbiornik ;). To za krótki bo w 150 cm zaproponowałbym ci Protomelasy, które pielęgnuje śliczne rybsko ale jednak do Twojego baniaka za duże.

Opublikowano

Standardowe 120x50 i jak bym mial go laczyc w kierunku miesnym to nie z mbuna, w gre wchodzily by raczej aulony,(chociaz odmiany c.afry tez sa piekne to jednak moj zapal hamuja samice) a z 2 strony mam 3 pelne puchy pokarmow roslinnych, ktore jednak chcialbym wykorzystac tym bardziej ze sa drogie jak na moja kieszen.

Opublikowano

Może taki układzik , Magunga, Pseudotropheus sp. " elongatus mphanga a jeszce lepiej Labidochromis spec. Mbamba Bay ( czyli sp Mbamba ) i Melanochromis joanjohnsonae. Kolorowo i inaczej do tego odpowiednio dietetycznie do tego ryby dostępne i zróżnicowane.

Opublikowano
Może taki układzik , Magunga, Pseudotropheus sp. " elongatus mphanga a jeszce lepiej Labidochromis spec. Mbamba Bay ( czyli sp Mbamba ) i Melanochromis joanjohnsonae. Kolorowo i inaczej do tego odpowiednio dietetycznie do tego ryby dostępne i zróżnicowane.

Joanjohnsonae w wieku mlodzienczym sa oki ,ale w pozniejszym stadium samice juz nie sa takie piekne, co do mpangi i mbamby samice jak u c.afry, jezeli juz to wybralbym raczej chewere +maingano ktorych nigdy to nie mialem ale znowu by mi brakowalo tego blekitu jaki doswiadczyc mozna przy hongi zastanawialem sie jeszcze nad ukladem magunga, perspicax (maingano/demasoni)