Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pół roczne saulosi już się wybarwiają. U mnie dwu miesięczne ryby dostają już atrap jajowych i pokazują jaśniutkie paseczki w kotniku (tylko mój kotnik jest "urządzony").

Opublikowano

ile moje pyszczaki maja nie wiem ale są takie po 3-4 cm jeden samiec większy możne z 6 :)

pół roczne saulosi już się wybarwiają. U mnie dwu miesięczne ryby dostają już atrap jajowych i pokazują jaśniutkie paseczki w kotniku (tylko mój kotnik jest "urządzony").

wydaje mi się ze dużo tez zależy od warunków w zbiorniku ;d "urządzony" tzn :D

Opublikowano

To znaczy ze sa tam kamienie. W szkle tylko z wodą ryby nie maja o co walczyc. U mnie od malego moga bawic sie w obejmowanie terytorium. A przynajmniej taki jest moj tok rozumowania i spostrzeżenia po wychowie kilku miotow w roznych kotnikach.

Opublikowano

to nie kalendarz - indywidualna sprawa - ryba wybarwająca się potrafi też i zacząć blaknąć

• 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzebię temat bo mam pytanie o wybarwianie samczyka saulosi i nie ma sensu zakładać nowego wątku. Kupiłem 10 sztuk wielkości 4 - 4,5 cm i jedna rybka już się robi szaro-granatowa z wyraźnymi pasami pionowymi i atrapą jajową. Czy to nie za szybko ?

Kolejne 3 sztuki maja atrapy jajowe ale są jeszcze żółte.

Opublikowano

Cześć, co do Saulosi. Mam 3 sztuki coral, narazie prawdopodobnie to samiczki. Jutro mam jechać po kolejne 3, moje pytanie... Muszę brać tylko coral, czy mogę dobrać do nich standardową odmianę? Patrzę teraz po galerii i samczyki normalnego saulosa są ładniejsze jak dla mnie od coral'a.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.