Skocz do zawartości

Power Glo + Aqua Glo i Power Glo + Marine Glo - prośba o zdjęcia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam małe pytanie. Ma ktoś z Was może zdjęcia swojego akwarium z takimi kombinacjami?? Jeśli tak to może wkleić je w ten wątek?? Interesuje mnie porównanie jak wybarwiają się ryby przy tych dwóch połączeniach (wybarwienie ryb żółtych i niebieskich).

Myślę, że takie foty przydadzą się wielu innym początkującym :)

Ja planuję zmianę oświetlenia bo teraz mam standardowe jakie było w belce (2x24W T5 10000K)

Z góry dzięki.

Opublikowano
Tu masz filmik z połączeniem marin i power

Filmik widziałem - z google często korzystam (ale dobrze, że go dodałeś - będzie dla potomnych) ;)

Brakuje jednak fotek/filmów z Aqua Glo + Power Glo.

Wątek stworzyłem bo wiele ludzi szuka informacji na temat tych połączeń a fotki mówią dużo więcej :)

Opublikowano
Wątek stworzyłem bo wiele ludzi szuka informacji na temat tych połączeń a fotki mówią dużo więcej

czjakub jest teraz aktywny Dodaj punkt reputacji dla czjakub Raportuj zły post

Nie zgodzę się z twoja powyższą tezą ! Właśnie filmiy bardziej oddadzą prawdziwość kolorów jak i w miarę odpowiednią rozpiętość tonalną w akwarium. Zdjęcia przekłamują tym bardziej im bardziej aparat nie radzi sobie z rozpiętością tonalną jak i balansem bieli(ewentualnie źle ustawioną wartością WB).

Opublikowano
Nie zgodzę się z twoja powyższą tezą ! Właśnie filmiy bardziej oddadzą prawdziwość kolorów jak i w miarę odpowiednią rozpiętość tonalną w akwarium. Zdjęcia przekłamują tym bardziej im bardziej aparat nie radzi sobie z rozpiętością tonalną jak i balansem bieli(ewentualnie źle ustawioną wartością WB).

Nie miałem na myśli, że zdjęcia oddają więcej niż film :) Miałem na myśli, że na forum jest wiele rozmów na temat tych świetlówek ale zero przykładów jak to wygląda - każdy tylko opisuje, że "za dużo niebieskiego, za dużo żółtego" itp. :)