flaczak Opublikowano 28 Lutego 2013 #1 Opublikowano 28 Lutego 2013 Witam kupiłem ostatnio 5szt polita i nie wiem jak można określić ich płeć bo nie miałem z tą rybą do czynienie. Ryby mają jakieś niewybarwione 3,5cm a samiec który zaczyna się wybarwiać ze 4cm. Z tego co czytałem w opisie samice nie posiadają atrap jajowych a u mnie mają je wszystkie osobniki.Niektóre mają po 1-2 malutkie prawie niewidoczne,niektóre po 3-4 trochę bardziej widoczne ale też o małej średnicy. Znowu samiec ma 1 atrapę ale o dużej średnicy dobrze widoczną. Na google widziałem niby samice inkubujące polita z atrapami. Jak to w końcu jest samice mają atrapy czy nie? Fotki waszych samic mile widziane.
Raffy Opublikowano 28 Lutego 2013 #2 Opublikowano 28 Lutego 2013 4cm to dzieci jeszcze, mi samiec wybarwił się w pełni przy ok 7cm. Samice mają atrapy
flaczak Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor #3 Opublikowano 28 Lutego 2013 A w jakich ilościach mają przeważnie atrapy i jakiej wielkości? Masz może jakieś fotki swoich samic?
flaczak Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor #5 Opublikowano 28 Lutego 2013 No mają po 1-3 atrapy z tego co widzę i to o całkiem o dużej średnicy. Dzięki za pomoc Mam nadzieje że trafi mi się jakaś samica ale na wszelki wypadek jeszcze dokupię ze 2-3szt.
Raffy Opublikowano 28 Lutego 2013 #6 Opublikowano 28 Lutego 2013 Dokup, pobaw się z tym gat. bo jest przepiękny i mało hodowany i słabo poznany z niby jakiejś tam agresywności
flaczak Opublikowano 1 Marca 2013 Autor #7 Opublikowano 1 Marca 2013 Fajne są i na razie wcale nie waleczne.Tylko są bardzo ciekawskie.
Raffy Opublikowano 1 Marca 2013 #8 Opublikowano 1 Marca 2013 U mnie samiec polita ustępuje nawet membe deepom poprzednie moje pokuty tez były spokojne
harisimi Opublikowano 1 Marca 2013 #9 Opublikowano 1 Marca 2013 Ustępuje nawet membe deepom ... ale te drugie tez są wskazywane jako agresywne
Raffy Opublikowano 1 Marca 2013 #10 Opublikowano 1 Marca 2013 Może i tak, chewerom, msobom i hongom polit nawet w drogę nie wejdzie
Rekomendowane odpowiedzi