Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Twoje pieniądze, twoja decyzja. Jest parę osób, które kupiło z lampą i stwierdziła, że niepotrzebnie bo i tak nie używa. Były już wątki o przydatności lampy, poszukaj i poczytaj.

Opublikowano

podarowałem sobie wersje z lampą i dziś zamówiłem zwykły kubełek HW-302 do tego dodatkowy kilogram ceramiki i falownik

nadal myślę co zrobić z prefiltrem, czy kupić ten gotowiec na szybkozłączki za stówę czy pobawić się korpusem

no nie wiem, muszę jeszcze poszperać o tym ;)

Opublikowano

Skieruj tak jak tobie będzie pasowało w akwarium ( nikt Ci nie powie jak bo nie wiem jak dokładnie układa się cyrkulacja). Zresztą przy okazji będziesz mógł się wykazać własny twórczym działaniem :-) .

Opublikowano

ale ma on być zanurzony pod wodą w całości? na jakiejś konkretnej głębokości?

skoro wylot filtra mam na tylnej ścianie to falownik ma być na przeciwnej po przekątnej z przodu?

Opublikowano
Wylot z filtr daj na przednią szybę, a falownik po drugiej stronie akwarium na tylną...

W moim przypadku to się nie sprawdza nie wiem czemu:confused: tylko ze ja zamiast falownika mam mechanika który jest skierowany na środek tylnej szyby i raz zbiera gówienka a raz się walają po całym baniaku aż mi ciśnienie skacze!coś słabe ciśnienie wylotowe mam z biologa bo słabo dmucha na przednia szybę bo jak przyłożę rękę przy szybie to nic nie czuć,ale nie jest zapchany bo sprawdzałem i bądź tu mądry...

Czy jest ktoś wstanie mi doradzić?