Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi coś tu nie pasuje ;) ... tak jest jak się skupimy na jednej rzeczy ... czytaj obsada ... wymiar akwa nie daje 350 litrów wiec jakoś tak z rozpędu przyjąłem że baniak ma 50 cm wysokości ;) dopiero post Post Mortema jakoś mnie sprowadził na ziemię. Wcześniejsze jakoś mi umknęły. Nie uważam, zeby w baniaku o wyskości 40 cm obsada którą podałem była awykonalna ale napewno nie jest optymalna. mr_uae ile wysokości i litrów ma twoje akwarium.

Opublikowano

moj błąd sorry wysokość 50 , szerokość 40 , długość 150 , - akwarium panoramiczne , podobno 350 jest , ja liczylem to tez mi wyszło 300 ale pomyślałem że moze w tym łuku ukryte jest 50l ;d

mam takie inne pytanie jak mam już powiedzmy 4 acei 2 samce 2 samice to jak che utworzyć powiedzmy 1+3 czy 4 to moge dodać młodych do tych co mam ?

wyczytałem przed chwilą że takie wymiary dają 320-330l

Opublikowano

w takim razie wody będzie ok.250 litrów.Max 3 niewielkie haremy...

ja z całą pewnością zrezygnowałbym z acei a nad redami bym się długo zastanawiał...

• Dziękuję 1
Opublikowano

Wobec powyższego możesz postąpić tak jak pisałem we wcześniejszym poście. Tak jak jednak nadmieniłem nie jest to rozwiązanie optymalne. Optymalnie byłoby pozostawić jeden z dużych gatunków i obsadę uzupełnić jednym mniejszym ( ewentualnie dwoma ) ale jestem trochę sentymentalny i zakładam, że jeśli masz jakieś ryby to możesz chcieć je zostawić ( ja tak mam ;) ) dlatego układ z posiadanymi gatunkami jest do zaakceptowania.

• Dziękuję 1
Opublikowano

dziękuje wszystkim za odpowiedź , zrobie tak jak mówiłeś wcześniej hirisimi bo właśnie mam sentyment do tych ryb i trudno bylo by mi zmienic na inny gatunek. pozdrawiam :)