grzegorz1971 Opublikowano 15 Lutego 2013 #11 Opublikowano 15 Lutego 2013 Dzięki Konrad za podpowiedź.
zdrowy_zab Opublikowano 15 Lutego 2013 #12 Opublikowano 15 Lutego 2013 Użyj galerii i pooglądaj akwaria z wapieniem (nie tylko ).
PawelZ Opublikowano 1 Października 2016 #13 Opublikowano 1 Października 2016 Hej a ja mam takie pytanie. Skoro skaly tj piaskowiec czerony czy zolty podnosza ph to jak twarda bedzie woda kiedy w kranie i tak juz jest ok 7 ? Znalazlem dosc ciekawe i ladnie wygladajace skalki piaskowca i zamierzam urzyc ich w moim nowym akwa (myjka cisnieniowa, plus 3 godziny w piekarniku zalatwily chyba sprawe dziadostwa ktore mogloby zaszkodzic rybom) . Teraz tylko czekam na zbiornik ale mimo wszystko obawiam sie ze woda bedzie ZA twarda. Oto kilka z nich
Pleziorro Opublikowano 1 Października 2016 #14 Opublikowano 1 Października 2016 Ale ph to oznaczenie kwasowości, i jest nam potrzebne minimum 7,6 dla naszych pupilków. Sam kamień bardzo fajny i śmiało ładuj do baniaka.
myszeczqa Opublikowano 8 Listopada 2016 #15 Opublikowano 8 Listopada 2016 Ja tez się podepne pod post. Mianowicie chciałam się zapytać czy łupek drzewiasty tez się nadaje do Malawi? z góry dziękuję za odpowiedź
egon44 Opublikowano 8 Listopada 2016 #16 Opublikowano 8 Listopada 2016 3 minuty temu, myszeczqa napisał: Ja tez się podepne pod post. Mianowicie chciałam się zapytać czy łupek drzewiasty tez się nadaje do Malawi? z góry dziękuję za odpowiedź Nadawać się nadaje,ale zazwyczaj nie wygląda on ciekawie w zbiorniku,także to wybór tylko twojego gustu
myszeczqa Opublikowano 8 Listopada 2016 #17 Opublikowano 8 Listopada 2016 6 minut temu, egon44 napisał: Nadawać się nadaje,ale zazwyczaj nie wygląda on ciekawie w zbiorniku,także to wybór tylko twojego gustu Rozumiem czyli proponujesz poszukać czegoś innego
egon44 Opublikowano 8 Listopada 2016 #18 Opublikowano 8 Listopada 2016 2 minuty temu, myszeczqa napisał: Rozumiem czyli proponujesz poszukać czegoś innego Jeśli tobie taki kamień się podoba to zostaw,ale jeśli chcesz nawet w minimalnym stopniu odwzorować naturalny biotop Malawi to poszukaj innego kamienia...
Rekomendowane odpowiedzi