Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich

W najbliższych dniach zaczynam zasiedlać zbiornik 325L (130x50x50)

z biologien na unimax 700 i cyrkulatorze Aquela 2000l/h

Jednym z mieszkańców będie Cynotilapia afra Cobue (1+4) , ale bardzo mi się podoba Cynotilapia afra Lupingu i tu pytanie do Was czy tak mogę zrobić, czy nie będzie z tym problemów.

Nie ukrywam, że oczekuje na pozytywne opinie :)

W oczekiwaniu na Info w tym temacie - pozdrawiam

Opublikowano

tak też myślałem , że nie można, szkoda pomyślę nad czymć innym - Ps. elongatus chewere - też jest oki :)

Opublikowano

Ja mam u siebie takie pyśki tzn. C. Afra Cobue, P. Elongatus Chewere i P. Saulosi.

Obsada narazie młoda ale jak narazie spokój czasem tylko saulosi się poskubią a poza tym ład i harmonia.

I jak dla mnie kolorowo.

Wysłane z Poczty Polskiej

Opublikowano

.. dzięki za podpowiedź - ten Ps. elongatus chewere też piękny jest i jeśli może być z aftą to fajnie. Tym bardziej że widziałem je za małe pieniądze ( 9 euro)

Opublikowano

To pewnie elongatus mpanga tez Ci sie spodoba,jezeli chcesz w ukladzie 1x4 to nasuwa mi sie pytanie jaki jest sens trzymac 2 piekne ryby i 8 sledziowatych ?;)

Opublikowano
To pewnie elongatus mpanga tez Ci sie spodoba,jezeli chcesz w ukladzie 1x4 to nasuwa mi sie pytanie jaki jest sens trzymac 2 piekne ryby i 8 sledziowatych ?;)

... to ja sam już nie wiem co :(

... z holenderskim , było prościej - roślinki zawsze były zielone :)

a tak poważnie to czytam , przeglądam od 3 tygodni i ciągle niw wiem co.

Chcialbym jakieś roślinożerne, ale i tak wybór i obwarunkowania są takie że nie wiem co wybrać

Opublikowano
... to ja sam już nie wiem co :(

... z holenderskim , było prościej - roślinki zawsze były zielone :)

a tak poważnie to czytam , przeglądam od 3 tygodni i ciągle niw wiem co.

Chcialbym jakieś roślinożerne, ale i tak wybór i obwarunkowania są takie że nie wiem co wybrać

To wybierz jeden gatunek ktory podoba Ci sie najbardziej i do niego zbudujemy obsade.

Opublikowano

Afra cobwe nie jest roślinożerca.

Pomyśl może nad czymś wszystkożernym łatwiej zbudować obsadę i wtedy Twoja afra cobwe będzie mila racje bytu.

Do afry np msobo magunga lub membe deep i maingano.

Popatrz na inne obsady jest tego strasznie dużo na forum, może akurat coś będzie odpowiadało.