Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, FAQ przeczytałam, więc nie odsyłajcie mnie tam, proszę, mam kilka różnych źródeł i nie mam pojęcia co lepsze aby utrzymać dobre parametry?

Słyszałam, że krążki ceramiczne sa rewelacyjne, żeby powsadzać do filtrów,poźniej znów, że żwirek amonowy, żeby był pomieszany z normalnym i traktowany jako normalne podłoże,a może są jakieś krople dobre do kupienia?

Co polecacie?

Jeśli chodzi o jakies krople to prosze o konkretne nazwy, niebawem będziemy z mężem kolejny baniak zakładać , jakąś 300 więc się przyda

Opublikowano
Jeśli chodzi o jakies krople to prosze o konkretne nazwy, niebawem będziemy z mężem kolejny baniak zakładać , jakąś 300 więc się przyda
jeśli chodzi Ci o start akwarium to Prodibio Biodigest, a jak masz już inne w domu to przy podmianie wodę zlewaną wlej do nowego baniaka. Ja na dno do buforowania parametrów mam żwir koralowy 0,5mm. Mam stałe parametry,w filtrze ceramika do wstępnej filtracji i JBL micromec bilogia. Kwestia też jaką wodę masz w kranie, na ile musisz ją "dostosować".


A tu masz ostatni z tematów o wypełnieniu biologa:

http://forum.klub-malawi.pl/wypelnic-wkladami-filtr-hw-302-t20362.html


Ze względu że pytania są tylko pośrednio związane z wodą, przenoszę temat do podstaw.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.