Maciej Opublikowano 2 Lutego 2013 #11 Opublikowano 2 Lutego 2013 Piotrek sprzedaj Saulosi i wpuść jakieś mniejsze drapieżniki. Wg. mnie szkoda takiego szkiełka na mbunę... Pozdro
Perez666 Opublikowano 2 Lutego 2013 #12 Opublikowano 2 Lutego 2013 Kolega chciał mniejsze ryby.Za dużo gatunków predatorów by tu nie weszło.... Małe tzn. do ilu cm. 10? 15?
thaz Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor #13 Opublikowano 2 Lutego 2013 Jesli filtracja ma byc za mala przy utaka, to raczej stanie na mbuna. Takze pyski do 15cm (wlaczajac moje saulosi 3+5). Ile haremow 2+4 nie bedzie przesada? Sory za brak ogonkow pl ale pisze z telefonu.
Perez666 Opublikowano 2 Lutego 2013 #14 Opublikowano 2 Lutego 2013 Do saulosi dodałbym: Metriaclima callainos 1+4 Metriaclima pulpican 1+3 Metriaclima estherae red/red 3+6/7 Ps.sp."perspicax orange cap" 1+3 i jeszcze mamy miejsce na jeden gatunek
thaz Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor #15 Opublikowano 2 Lutego 2013 A co powiecie jeszcze na Cynotilapia afra cobue ?
Perez666 Opublikowano 2 Lutego 2013 #16 Opublikowano 2 Lutego 2013 Wtedy radziłbym odpuścić perspicax'a który jest bardziej nastawiony na glony. Ale cobue do pozostałych śmiało możesz dodać. 1
danielj Opublikowano 2 Lutego 2013 #17 Opublikowano 2 Lutego 2013 Ja bym po staremu postawił na L.fuelleborni Katale , P.demasoni oraz M. esterae OB , w większych haremach. A co do filtracji biologicznej to po kiego grzybka takie wielkie złoże? 3litry ceramiki wystarczy aż nadto, do tego mocny mechanik , ew. mechanik + cyrkulator. Choć ostatnio Tunze pokazało hybrydę cyrkulatora i mechanika i myślę , że też się nada:)
thaz Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor #18 Opublikowano 7 Lutego 2013 Na dzień dzisiejszy stanęło na zestawie: Cynotilapia Afra Cobue 2+4 Metriaclima estherae red/red 2+4 Metriaclima pulpican 2+4 Pseudotropheus Saulosi 3+5 L.fuelleborni Katale 2+4 Jeszcze zostało mi kilka dni, więc jeśli ktoś ma coś kolorowego do zaproponowania to poproszę
eljot Opublikowano 7 Lutego 2013 #19 Opublikowano 7 Lutego 2013 Osobiście nie łączyłbym L.fuelleborni Katale z Cynotilapia Afra Cobue a tym bardziej z Metriaclima pulpican ze względu na inne preferencje żywieniowe.
thaz Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor #20 Opublikowano 7 Lutego 2013 Racja, nie zwróciłem na to uwagi. Chciałbym mieć roślinożerców w większości - chociaż swoim Sauloskom rzucę czasami coś z OSI nie koniecznie roślinnego.
Rekomendowane odpowiedzi