wini51 Opublikowano 1 Lutego 2013 #1 Opublikowano 1 Lutego 2013 witam chciałem zapytać czy pyszczaki lubią wyskakiwać z akwarium pytam dlatego ze widziałem w necie akwaria niskie ale długie pod wpływem emocji odkupiłem od znajomego baniaczek 100x50x35 i teraz nie wiem czy kupić pokrywę czy nie? czytałem ze mocnego światła nie potrzebóją a taśmę ledową można zrobić i przykleić na szybie co wy na to? aha i czy ten filter byłby ok ? http://allegro.pl/filtr-z...2970267850.html
zdrowy_zab Opublikowano 2 Lutego 2013 #2 Opublikowano 2 Lutego 2013 Czasem się zdarzy, że wyskoczą, ale to dosyć rzadko, ale przeważnie wyskakują w rogach. Popraw link
wini51 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor #3 Opublikowano 2 Lutego 2013 te linki sorki http://allegro.pl/filtr-zew-hw-302-1000l-h-wklady-robizoo-i2970267850.html
firefighter1 Opublikowano 2 Lutego 2013 #4 Opublikowano 2 Lutego 2013 Jako biologiczny nie widzę przeciwwskazań żeby go zastosować, Ci co go użytkują wypowiadają się pozytywnie, a co dasz na mechanika? BTW ładny zbiornik możesz z tego zbudować.
wini51 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor #5 Opublikowano 2 Lutego 2013 mam taki kubel w 112 i wydaje mi sie ze jest ok ale jestem otwarty na propozycje moze taki http://allegro.pl/filtr-wewnetrzny-600-l-h-do-akw-80-150-l-gratis-i2971192935.html
waszek18 Opublikowano 2 Lutego 2013 #6 Opublikowano 2 Lutego 2013 Głowica cyrkulacyjna AquaEl Circulator 1500. Mam taką przy tej samej długości dna. Będziesz zadowolony.
nabe Opublikowano 3 Lutego 2013 #7 Opublikowano 3 Lutego 2013 Wracając do meritum, TAK pyśki skaczą i to nawet ze środka tafli, wbrew sugestiom niektórych osób twierdzących,że tylko z rozbiegu przy szybie. Po prostu nie stracili jeszcze cennej ryby. Akwarium koniecznie przykryj.
mateusz1986 Opublikowano 4 Lutego 2013 #8 Opublikowano 4 Lutego 2013 Witam moje pyski np maja ulubiona godz okolo 20 i zaczynaja plywac przy tafli jakby polowaly,po czym rozpedzaja sie i skacza-a jak zaobserwowalem to dlatego tak robia gdyz na tafli mam czasami male muszki i je zjadaja;)wiec wydaje mi sie ze jakbym nie mial pokrywy to jakiegos pyska znalazlbym przed akwarium a nie w akwarium:(
pit73 Opublikowano 4 Lutego 2013 #9 Opublikowano 4 Lutego 2013 Wracając do meritum, TAK pyśki skaczą i to nawet ze środka tafli, wbrew sugestiom niektórych osób twierdzących,że tylko z rozbiegu przy szybie. Po prostu nie stracili jeszcze cennej ryby. Akwarium koniecznie przykryj. Skoro już o skokach mowa... Mam standardową pokrywę ze swietlówkami. Przy zalanym akwarium do pełna lampy są bardzo blisko tafli wody, a moje pyśki nie popuszczą zadnemu najmniejszemu nawet fragmentowi pożywienia i atakują by złapać. Myślałem o obnizeniu lustra, ale wtedy świetlówki strasznie walą po oczach... Moze jest sens obkleić góre akwarium kilkucentymetrowym paskiem czarnej okleiny lub tasmą izolacyjną 50mm? Czy raczej ta odległosc, 3 cm jest bezpieczna i rybie nie przytrafi sie przyparzenie o swietlówkę? Wysyłane z mojego PC1007 za pomocą Tapatalk 2
chlodnica Opublikowano 4 Lutego 2013 #10 Opublikowano 4 Lutego 2013 na tafli mam czasami male muszki i je zjadaja;)wiec wydaje mi sie ze jakbym nie mial pokrywy to jakiegos pyska znalazlbym przed akwarium a nie w akwarium:( masz szkło z pokrywą to skąd te muszki? -- pivoter,może się mylę ale nie masz wody w baniaku powyżej wzmocnień?
Rekomendowane odpowiedzi