flaczak Opublikowano 1 Lutego 2013 #1 Opublikowano 1 Lutego 2013 Witam czy Pseudotropheus elongatus chewere będzie się krzyżować z metriaclimą zebrą np.maison reef lub gold kawangą?
Post_Mortem Opublikowano 1 Lutego 2013 #2 Opublikowano 1 Lutego 2013 Witam czy Pseudotropheus elongatus chewere będzie się krzyżować z metriaclimą zebrą np.maison reef lub gold kawangą? Dlaczego w ogóle rozważasz taką ewentualność ? Przecież te ryby się znacznie od siebie różnią pod względem wizualnym. Tak na marginesie zgodnie z obowiązującą obecnie nomenklaturą taksonomiczną, prawidłowa nazwa tej ryby to: Metriaclima sp. "elongatus chewere" ;-)
flaczak Opublikowano 1 Lutego 2013 Autor #3 Opublikowano 1 Lutego 2013 Dlaczego w ogóle rozważasz taką ewentualność ? Przecież te ryby się znacznie od siebie różnią pod względem wizualnym. Czy ja wiem czy się różnią samice chewere są dosyć szare i maison reef też. Zależy to też od nastroju.I stąd moje pytanie.
Slawek-meszek Opublikowano 1 Lutego 2013 #4 Opublikowano 1 Lutego 2013 Czy ja wiem czy się różnią samice chewere są dosyć szare i maison reef też Przecież różnica jest ewidentna miedzy tymi samcami. Przede wszystkim różnią się wielkością, wyglądem, kolorystyką. Nie, nie będą się krzyżować.
flaczak Opublikowano 1 Lutego 2013 Autor #5 Opublikowano 1 Lutego 2013 Aż takiej wielkiej różnicy właśnie nie widzę. Może dla nas jest jakaś nieznaczna różnica ale ciekawe czy samce to zauważą. A miał ktoś może takie połączenie?
elozox Opublikowano 7 Lutego 2013 #6 Opublikowano 7 Lutego 2013 Aż takiej wielkiej różnicy właśnie nie widzę. Może dla nas jest jakaś nieznaczna różnica ale ciekawe czy samce to zauważą. A miał ktoś może takie połączenie? Raczej nie, 2 ladne samce na 6 sledziowatych samic slaby uklad.
eljot Opublikowano 7 Lutego 2013 #7 Opublikowano 7 Lutego 2013 6 sledziowatych samic slaby uklad. Samice chewere nie są śledziowate - raczej bure
elozox Opublikowano 8 Lutego 2013 #8 Opublikowano 8 Lutego 2013 Samice chewere nie są śledziowate - raczej bure Zwal jak zwal wiadomo OCB;)
Rekomendowane odpowiedzi