Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czytam posty o peknietych akwariach i juz mam stracha chociaz moje akwarium jeszcze stoi w garazu kupilem z wromaka 200l 100x40x50 szyba 8mm i dwa wzmocnienia u gory wiekszosc opini jest o akwariach 240l czy moj wromak da rade??chce juz odpalic ale czekam az snieg stopnieje bo tylko skal mi brakuje a w skladach po kolana sniegu.pozdrawiam

Opublikowano

Mam tez taką 200l i po przeczytaniu wielu opinii o wromaku wkleiłem dodatkowe wzmocnienie poprzeczne dla większego bezpieczeństwa mimo tego, że jak na razie strzelały tylko 240l i 300l !!!

Ps

Dzisiaj przypadkiem zgadałem się z gościem który handluje akwariami itp. i powiedział mi , że reklamacji na pęknięte wromaki 240l i 300l miał około 30% i zrezygnował ze sprzedaży akwariów tej firmy.

Opublikowano

Tomas77 miałem kiedyś taki baniak o identycznych rozmiarach,śmiało odpalaj zasadnicza sprawa zadbaj o podstawę,wiadomo że musi być równo + ewentualnie jakiś styropianik np. 1-2cm lub mata.

Wromak to porządna firma

Opublikowano

Wromak może i dobrze robi akwaria ale na pewno 240 i 300 im nie wyszły właśnie przez wzmocnienia wzdłużne, mało tego to jeszcze nie naprawili tego błędu tylko dalej sprzedają źle zaprojektowane akwaria przez co nie jeden już posiadacz 240 i 300 mocno się zdziwił gdy zobaczył jak wygląda kilka setek wody na podłodze !!!!!!!!!!!! akwaria 450l już im nie strzelają bo maja wzomcnienie poprzeczne i są zrobione z szyby 10mm .

Dlatego między innymi ja wolałem dmuchać na zimne i dać to wzmocnienie poprzeczne.

Opublikowano
Mam tez taką 200l i po przeczytaniu wielu opinii o wromaku wkleiłem dodatkowe wzmocnienie poprzeczne dla większego bezpieczeństwa mimo tego, że jak na razie strzelały tylko 240l i 300l !!!

Ps

Dzisiaj przypadkiem zgadałem się z gościem który handluje akwariami itp. i powiedział mi , że reklamacji na pęknięte wromaki 240l i 300l miał około 30% i zrezygnował ze sprzedaży akwariów tej firmy.

czy chodzi o to zeby polaczyc przednia i tylna szybe?? wzmocnic jedna czy dwoma poprzeczkami ale szerzej ustawionymi?? no i jaki klej?

Opublikowano

Ja wkleiłem po środku jedno wzmocnienie szerokie 8cm i grubości 8mm. Dokładnie łączysz wzmocnienie tylne i przednie. Kup do tego najlepiej klej silikonowy do akwariów ( dostaniesz go w każdym brico podobnym markecie).

Opublikowano

Akwarium zamienione na diversy wromak okazal sie byc pekniety na laczeniu silikonu,,, napelnilem diversy i na srodku jest szersze o 2mm czyli 1mm na strone czy to jest ok??? pozdrawiam

Opublikowano

Witam. Będę wklejał poprzeczkę do 240l akwarium i mam pytanie jak ją wklejacie, od szyby przedniej do tylnej i poprzeczka krótsza o 2mm na sylikon, ale w tedy obudowa nie wejdzie tam i będzie się kołysała czy robicie odstęp i kleicie tylko na tych wzmocnieniach?

A i jeszcze jedno ten silikon akwarystyczny to ten w takiej tubce?:)