Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam dylemat i odnoszę wrażenie że przesadziłem z kamieniami poradźcie mi czy jest ok czy jest ich trochę za dużo zbiornik to 100x40x40

Moje drugie pytanko żeby nie zakładać następnego tematu to co to za roślinki kupiłem ?

post-13220-14695713541202_thumb.jpg

post-13220-14695713541449_thumb.jpg

post-13220-146957135417_thumb.jpg

Opublikowano

Jak dla mnie nie jest za duzo ale brakuje troche wysokich kamoli.

Roslina po lewej to zabienica a ta druga to moim zdaniem nie jest roslina akwariowa,czesto sprzedawane sa roslinny ktore nie nadaja sie do akwarium:)

Kupiles rosliny i nie wiesz jakie?

Opublikowano

Gruzowisko fajne ale mam wrażenie, że najpierw nasypałeś piasek, a później ustawiłeś kamienie. Jeśli tak to jest spore ryzyko, że zostanie to podkopane i "stosik" runie-oby nie w szkło. Sporo tego piasku BTW.

Opublikowano

tez mam tyle piachu:) jesli chodzi o gruzowisko jak jest oparte o tylna szybe to nie powinno sie nic stac,u mnie funkcjonowalo takie ustawienie rok czasu,ale zmienilem kamole

Opublikowano

Ja mam tez podobną ilość na dnie i u mnie dokopują się do końca, zwykle gdzieś przy kamieniach - nie kopią "w szczerym polu" więc podkopanie tych kamieni (a są małe) to kwestia czasu jak ryby rosną to i wykopy rosną.

Opublikowano

Kamienie układałem na piasek ale wkopywałem je do styropianu styropian 2cm grubość piasku z przodu to 5cm a z tyłu 7cm więc chyba nie jest za grubo.

Opublikowano

Moja sugestia jest tylko jedna. Jeżeli możesz to postaraj sie dać luz pomiędzy kamieniami a tyłem akwarium co będzie polepszało znacznie cyrkulację w akwarium!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja wcale nie mam mniej kamoli i piachu też sporo przy czym właśnie wkopywałem w piach te kamole i oparłem o tło. Dla mnie dobrze wygląda.

Opublikowano

Witam roślina po lewej to Cryptocoryne pontederiifolia.Występuje w Azji a nie w Afryce . Pyszczaki nie lubią jej smaku więc trochę się utrzyma . Damian 87 się pomylił pozdrawiam

Opublikowano

I tak też powiedział mi Pan od którego ją kupowałem ze to Cryptocoryne :) tą z prawej wcisnęli mi jakiś badziew musiałem wywalić