Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, moj młodszy brat ma akwarium 400l malawi, głownie mbuna i ubzdurał sobie, że chce do tego dobrać tropheus duboisi lub Akare pomarańczopłetwą bo mu sie takie podobaja bo widzial u kolegi.... Mówiłem mu że tych gatunków sie nie łączy ale on swoje że i tak czy tak to kupi tylko jeszcze nie wie ktore. I chce zebym mu doradził co lepiej. A znajac jego to jak mu nie powiem to włoży dwa te gatunki jednocześnie i zobaczy ktore pierwsze sie wykończą.

W tych okolicznościah który z tych gatunków lepiej połączyć w tym zbiorniku Wiem ze tak sie nie robi ale trzeba wybrac mniejsze zło.

Obsada (MAŁE I DUŻE)

mabuna:

Pseudotropheus acei 3+1

red red - 3+1

yellow - 4+2

SAULOSI CORAAL 4+1

non mabuna:

Aulonocara Fire Fish -4

Opublikowano

To trzeba po prostu wytłumaczyć, włożenie któregoś gatunków po prostu je zamęczy i prędzej czy później padną. I na tym forum nikt Ci nie powie, że coś z tanganiki czy czegośtamjeszcze połączysz z malawi. Takie coś, świadczy tylko o niedojrzałości do hodowania zwierząt. A w tej obsadzie, acei jest do oddania. A pyszczaki mam nadzieję trzymasz w układach 1 samiec 3 samice, a nie na odwrót (przyjelo sie, iz 1+3 to (samiec/samice).

Opublikowano

Jeśli chcesz usłyszeć który z gatunków ma prędzej czy później zostać zamęczony, to sorry ale na tym forum raczej nie usłyszysz.

Opublikowano
Jemu sie nie da przetłumaczyć bo on widział u kolegi i nic złego sie nie dzieje jego zdaniem , tak osobniki w akwarium sa dobrane np 3 samice i jeden samiec. Jak mu nie powiem to kupi dzis dwa te gatunki.

Mojej corce ktora ma 3 lata tez pewnych rzeczy nie da sie przetlumaczyc...

Wracajac do watku ,czlowiek uczy sie na bledach niech jeszcze pawiooka dokupi, tez widzialem na youtobie u kolegi co robi z mbuna:cool: