Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pozwólcie że się podepne z pytaniem,czy nie wystarczyłaby Pompa Circulator 1100 L do mojego 180 litrów zbiornika ,czy lepiej o przepływie 1500 L.?

Opublikowano

Dzięki,może ktoś jeszcze posiada taki filtr w podobnym zbiorniku?A jeśli tak to proszę o kilka słów o jego wydajności i pomoc w doborze do niego gąbki.Pozdrawiam.

Opublikowano

gabka moim zdaniem powinna miec sredniej wielkosci oczka,ja kupilem ta z najmnieszymi i szybko sie zapycha.

Dla Ciebie ta o przeplywie 1500/h powinno styknac

Opublikowano

Wszystko zależy jaki masz wystrój. Jeżeli cyrkulacja będzie dobra to wystarczy. Nikt Ci nie zagwarantuje, że 1100 sobie poradzi, lecz każdy zagwarantuje, że 1500 da spokojnie radę :) Jeżeli masz w domu 1100-tkę to wstaw ją w zbiornik, pokombinuj z ustawieniem wylotu, nieraz wystarczy lekko obrócić kamień w zbiorniku i już jest poprawa. Jeżeli dno będzie dla Ciebie czyste, to zostaw i tyle. :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ,kupiłem właśnie pompe aquael circulator 1500 do mojego 180l i ponawiam pytanie czy lepsza gąbka będzie o małych czy dużych porach i jaka wielkość poniżej 10 cm,czy powyżej 10 cm?Dziękuję i pozdrawiam.W miarę możliwości prosił bym o jakiegoś przykładowego linka np z allegro.