Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem bo mam troche zadużo ryb w akrawium i prosiłbym o pomoc. z każdego z gatunków mam jednego samce i dwie samice.

astatotilapia nubila

pseudotropheus socolofi white

aulonocara fire fish

Pyszczak Lombardzki

o mam trzy młode około 4 cm dimidiochromis compressiceps i najbardziej sie boje o te ryby bo czytałem że sa agresywne do innych ryb a musze jakis gatunek usunąć bo troche ich zadużo co wy myślicie ?

Opublikowano

No na początek to bym wywalił astatotilapia nubila bo trochę nie z tego jeziora.

Poza tym jak już wspomniał Nabe Dimidio też odpada.

Pozostanie Lombardoi, socolofi i hybryda Aulonki z czego dwie pierwsze pod względem żywieniowym dogadają się spoko, to Aulonka może być poszkodowana.

Na Twoim miejscu zostawił bym Lombardoi i Socolofi i ewentualnie pomyślał nad jakimś trzecim małym roślino/wszystkożernym gatunkiem.

Opublikowano

aha no spoko dimidio będe oddawał dzisiaj do sklepu zoologicznego tylko nie bardzo chce zrezygnować z astatotilapia nubila , ponieważ najbardziej ze wszystkich mi sie podobaja a jeśli mam urozmaicony pokarm tzn. spirulina , malawi , supervit , astacolor , flower horn , cichlid staple , serca wołowe mrożone i cos z krewetek mrożone i na zmiane im podaje to może nie będzie tak źle?

Opublikowano

Ta Astatotilapia to co prawda ryba z jeziora Wiktoria, nie ta bajka (nie każdemu zależy na trzymaniu się tego standardu) ale za to jest wszystkożerna. Dimidio to duży drapieżnik i raczej wiadomo jakie będą konsekwencje w małym akwarium.