acer2244 Opublikowano 28 Października 2015 #1 Opublikowano 28 Października 2015 Coś pomyślę z tą gąbką. A mam jeszcze do Was pytanie mianowicie pytanie o tło w akwarium mam takowe tylko, że one jest za krótkie na wysokość i na dole widać taką 2 cm przerwę od piachu. Dosypałem w to miejsce piachu ale niestety albo ryby albo prąd rozgrzebały to co ułożyłem. Myślę żeby dokupić jeszcze piachu i usypać w to miejsce znów. Pozdrawiam
MatiK Opublikowano 28 Października 2015 #2 Opublikowano 28 Października 2015 one jest za krótkie na wysokość W sensie, że za niskie? nie wiem, czy dokupowanie piachu tu coś da, mogłeś coś pokombinować zanim zalałeś wodą i wpuściłeś ryby, np. podkleić to styropianem, żeby tło opierało się na nim od spodu, wtedy to piachem przysypać i najwyżej ryby odkopywałyby ten styropian, ale na pewno tło by nie opadało...
MatiK Opublikowano 28 Października 2015 #3 Opublikowano 28 Października 2015 Aaa, ok w ten sposób... To spróbuj inaczej skierować cyrkulację wody (bardziej na taflę wody) żeby nie wydmuchiwało piachu. Jeśli tak masz i to sprawka ryb to żadna ilość piachu tego nie naprawi bo ryba jak już sobie upatrzyła to miejsce to będzie tam kopać do bólu...
acer2244 Opublikowano 28 Października 2015 Autor #4 Opublikowano 28 Października 2015 Aaa, ok w ten sposób... To spróbuj inaczej skierować cyrkulację wody (bardziej na taflę wody) żeby nie wydmuchiwało piachu. Jeśli tak masz i to sprawka ryb to żadna ilość piachu tego nie naprawi bo ryba jak już sobie upatrzyła to miejsce to będzie tam kopać do bólu... Wiesz ale to nie jest właśnie w jednym miejscu podkopane tylko po całości wdluz tylnej sciany dobra dosypie tego piasku i zobaczymy co dalej.
MatiK Opublikowano 28 Października 2015 #5 Opublikowano 28 Października 2015 Hmm, no to może jednak problem cyrkulacji wody?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 28 Października 2015 #6 Opublikowano 28 Października 2015 ...nie wiem jaki kolor tła masz . Ale jak coś weź taśmę izolacyjną podobnego koloru i podklej na szybie ale na zewnątrz. Piasek podciągnij ręką , ustaw jakieś kamyczki i trochę zamaskujesz. ...a jeżeli wylot z Aquela masz na tylną szybę skierowany w dół to też Ci pomaga wydmuchać ten piasek.
Krzymor Opublikowano 28 Października 2015 #7 Opublikowano 28 Października 2015 A jak jest u góry z tym tłem? Może lepiej opuścić na dół a szparę zostawić od góry? Korona albo pokrywa nie zasłoni tego?
acer2244 Opublikowano 28 Października 2015 Autor #8 Opublikowano 28 Października 2015 Wylot Aquaela mam skierowany wzdłuż przedniej szyby. Dokupiłem piasku i podsypałem z tyłu trochę wyżej zobaczymy jak będzie. Dzięki wszystkim za porady.
Rekomendowane odpowiedzi