Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coś pomyślę z tą gąbką. A mam jeszcze do Was pytanie mianowicie pytanie o tło w akwarium mam takowe tylko, że one jest za krótkie na wysokość i na dole widać taką 2 cm przerwę od piachu. Dosypałem w to miejsce piachu ale niestety albo ryby albo prąd rozgrzebały to co ułożyłem. Myślę żeby dokupić jeszcze piachu i usypać w to miejsce znów. Pozdrawiam

Opublikowano
one jest za krótkie na wysokość

W sensie, że za niskie? :D nie wiem, czy dokupowanie piachu tu coś da, mogłeś coś pokombinować zanim zalałeś wodą i wpuściłeś ryby, np. podkleić to styropianem, żeby tło opierało się na nim od spodu, wtedy to piachem przysypać i najwyżej ryby odkopywałyby ten styropian, ale na pewno tło by nie opadało...

Opublikowano

Aaa, ok w ten sposób... To spróbuj inaczej skierować cyrkulację wody (bardziej na taflę wody) żeby nie wydmuchiwało piachu. Jeśli tak masz i to sprawka ryb to żadna ilość piachu tego nie naprawi bo ryba jak już sobie upatrzyła to miejsce to będzie tam kopać do bólu...

Opublikowano
Aaa, ok w ten sposób... To spróbuj inaczej skierować cyrkulację wody (bardziej na taflę wody) żeby nie wydmuchiwało piachu. Jeśli tak masz i to sprawka ryb to żadna ilość piachu tego nie naprawi bo ryba jak już sobie upatrzyła to miejsce to będzie tam kopać do bólu...

Wiesz ale to nie jest właśnie w jednym miejscu podkopane tylko po całości wdluz tylnej sciany dobra dosypie tego piasku i zobaczymy co dalej.

Opublikowano

...nie wiem jaki kolor tła masz . Ale jak coś weź taśmę izolacyjną podobnego koloru i podklej na szybie ale na zewnątrz. Piasek podciągnij ręką , ustaw jakieś kamyczki i trochę zamaskujesz.

...a jeżeli wylot z Aquela masz na tylną szybę skierowany w dół to też Ci pomaga wydmuchać ten piasek.