Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar oświetlić hydroponikę za pomoca paska LED za rada kolegi Sir_Yaro zastosuje kombinacje czerwonego z niebieskim i tu mam pytanie : czy czerwony i niebieski maja swiecic jako osobne kolory na osobnych modułach czy mogę zastosować kombinacje tych dwóch kolorów aby świeciły dwa kolory z jednego modułu co daje niejako fiolet ? Mam paski led RGB gdzie jeden moduł to trzy diody , ile tego powinno być na donice 80cm?

Opublikowano

Paskiem led nie oświetlisz tego. Nie będzie to rosło. Przerabiałem u siebie i są zdecydowanie za słabe takie ledy. Już prędzej zrobić belkę na modułach lub diodach

Opublikowano

To ma być doświetlenie a nie oświetlenie główne bo w ciagu słonecznego dnia jest dosyć światła gorzej w okresie jesienno zinowym. W razie co 1szt. LED 10w z oświetlenia baniaka , możne to wystarczy?

Opublikowano

Wystarczy-u mnie rosną na potęgę!-10w ale RGB nastawiony na fiolet-wtedy świeci z pełną mocą R(red) oraz B(blue);)

Opublikowano

Oświetlenie zamontowane na pasku led RGB około 60 cm + LED COB 10 w , wszystko włożone z oprawę "Larysa". Wyciagneiete zasilanie osobno na pasek led ,osobno na COB LED 10w , wiec jest możliwość dowolnej konfiguracji obu oświetleń

Wygląda to tak dla przykładu :

1. COB LED 10 w Red+Blue

2. COB LED 10 w Red + pasek LED Blue

w drugim przypadku niema aż tak dużej różnicy w stosunku do pierwszego za to efekt wizualny super ;) niestety niewidoczny na foto.

Czekam na sterownik TC 420 gdzie będą dwa kanały wolne , które wykorzystam do sterowania oświetleniem hydroponiki . Będzie się można pobawić ;)

post-9886-1469572072107_thumb.jpg

post-9886-14695720722701_thumb.jpg