Skocz do zawartości

Neosternik - pokarmy dla jego obsady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam jeszcze tylko jedną prośbę o ustalenie diety dla wybranych gatunków oraz jakiś harmonogram karmienia.

Posiadam takie pokarmy:

Spirulina z jbl 40%

Chikari chilid Excel

Tropical astacolor

Co jeszcze dokupić?

Opublikowano

Z Tropical możesz kupić jeszcze jako mięśni krill gran i/lub krill flakes. Poza tym już raczej celuj w roślinne z OSI , NF oraz NLS. Podawać musisz 3x karmę roślinną i 3x zwierzęcy. Mrożonkami masz zamiar /możliwości karmić ?

Opublikowano

To i ja mam pytanko czy Astacolor Tropical nie będzie miał wpływu na delikatne przebarwienia jasnych ryb? Gdzieś czytałem, że podaje się go by spotęgować kolor czerwony.

Opublikowano
Z tego co pisał gdzieś Fish Magic to jasne kolory zostaną uwydatnione, nie wpłynie to negatywnie na ubarwienie.

Bardziej uwydatnione ? Biały kolor będzie bardziej biały? Jakoś nie przemawia do mnie ta intensywna czerwień pokarmu. Tym bardziej, że pokarm polecany jest dla Paletek z odcieniami czerwieni.

Opublikowano

Rozumiem, że do Fire Fish do L. Hongi to by pasowało. Czy do samic Saulosi, Msobo czy białego samca C. Hary to czy nie wyjdą im jakieś plamki, lekkie przebarwienia to nie mam przekonania.

Opublikowano
Czy do samic Saulosi, Msobo czy białego samca C. Hary to czy nie wyjdą im jakieś plamki, lekkie przebarwienia to nie mam przekonania.
Ale jak nie masz przekonania to nie podawaj tego pokarmu, jest cała masa innych pokarmów.
Opublikowano
Mrożonkami masz zamiar /możliwości karmić ?

Nigdy nie używałem mrożonek i nie mam żadnej wiedzy w tym temacie.

Gdy skończy mi się spirulina i hikari to będę myślał o przejściu na OSI ale jakby nie patrzył cena ma znaczenie.