Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od około 3 miesięcy mam w swoim akwarium cyrkulator Jebao Wp25 ze sterownikiem, który zastąpił mega tragiczny i badziewny JVP102 . Od kilku dni obserwuję coś złego w pracy tego cyrkulatora tak jakby zawieszał się i tracił moc. Normalnie pracuje na 3 biegu (najsłabszym). Od pewnego czasu dzieje się coś takiego jakby się zawieszał. Po resecie napięciem włącza się a po chwili ponownie się zawiesza itd. podobnie sie dzieje na innych biegach. Czyszczę go co około 1 miesiąc wyjmując wirnik i przeczyszczając całość. Nie wiem czy to moja wina złej obsługi czy coś się stało ze sterownikiem. Jeśli mieliście podobne problemy z tym cyrkulatorem dajcie mi znać co zrobiliście. Chce go reklamować ale zanim wyślę chciałbym być pewny, że to nie moja wina.

Opublikowano

Mam nowszy rw-8 i w nim możesz zmieniać sobie programy. Jednym z programów jest opcja naprzemiennego włączania i wyłączania się (falowanie w solniczkach). Nie wiem czy seria wp ma takie programy, ale może właśnie go sobie włączyłeś? ;)

Opublikowano

Wp25 ma również programy ale taki sam efekt zawieszania sie jest również na onych programach.

Co do jvp to zaczął tak wyć i drżeć ze go wywaliłem.