Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy do zalania tła strukturalnego nadaje się żadka fuga? Nie mogę nigdzie dostać zaprawy murarskiej mniejszej niż 25 kg, a sąsiad nie ma teraz możliwości ukraść mi z budowy. Wiem już, że gips się kategorycznie nie nadaje, ale może fuga...

Opublikowano

Na forum stosowano CR65, CX5 i odpowiedniki.Ktoś nawet używał kleju do płytek. Jeśli ma atest do stosowania w zbiornikach wody pitnej, basenach itp. to się nadaje. Jeśli nie.. cóż, prawdopodobnie to tylko cement i jakieś plastyfikatory. W innym przypadku wielka niewiadoma.Fugi do płytek mogą zawierać substancje grzybobójcze, czasami producent chwali się tym na opakowaniu. Wtedy do akwarium nie polecane.Poza tym trzeba spróbować na kawałku jak to się w ogóle smaruje przed użyciem :)

Opublikowano
Czy do zalania tła strukturalnego nadaje się żadka fuga? Nie mogę nigdzie dostać zaprawy murarskiej mniejszej niż 25 kg, a sąsiad nie ma teraz możliwości ukraść mi z budowy. Wiem już, że gips się kategorycznie nie nadaje, ale może fuga...

czy fuga się nadaje tego nie wiem, kiedyś stosowalem cr65

niemniej jednak nie pisał bym tak otwarcie o praktyce stosowanej przez sąsiada... jednak internet anonimowy nie jest ;)