Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie ile muszę piasku do akwarium mam akwarium 200l o szerokości 40cm wysokość 50cm długość 100cm chcę osiągnąć warstwy co najmniej 5cm wystarczająco czy mało ? zamówiłem 20 worków standardowych ale nie wiem czy nie za mało pozdrawiam.

Opublikowano

Ja do akwa z dnem 120x40 cm dałem 1,5 worka 25 kg i wyszło jakieś 4-5 cm średnio (w tym jakieś 25% dna zajęte przez kamienie)

Opublikowano

Te worki mają po 2kg a jeszcze mi się na przypomniało pytanie czy trzeba koniecznie dawać styropian pod piasek nie będzie się psuł czy coś wydzielał bo zamierzałem kupić kawałek w jakimś markiecie budowlanym czy by wystarczyła spora grubości piasku ? np 5-6cm

Opublikowano

O dawaniu styropianu pod kamienie było sporo mowy....

Tak zaleca się aby uniknąć nieszczęść w postaci pękniętego dna, a co za tym idzie zalania mieszkania.

Opublikowano

O dzięki dzisiaj bardzo mi pomagasz w odpowiedziach :D

Witam dzisiaj zamiast styropianu zakupiłem piankę podłogowo i nie wiem czy im nie zaszkodzi czy dobra będzie styropian tylko całe paczki link podaje jak wygląda http://allegro.pl/pianka-podklad-pod-panele-podlogowe-gr-2-mm-i1499670875.html

co sądzicie czekam na odpowiedzi ?

edit:

Odpowie ktoś ?

Proszę nie pisać dwóch postów po sobie.Perez666

Opublikowano

Nie dlatego, że pianka ta coś wydziela, ale dlatego że jest za cienka nie dawał bym jej do akwarium.

Znajdź mały sklep a nie hipermarket gdzie kupisz bez problemu styro na sztuki.