kris Opublikowano 18 Listopada 2010 #1 Opublikowano 18 Listopada 2010 Witam serdecznie!. Mam pytanie,cz grzałka może być umiejscowiona za tłem strukturalnym?,czy temperatura będzie taka sama za tłem jak i w środku akwarium?.Proszę o odpowiedż.Pozdrawiam.
bartex Opublikowano 18 Listopada 2010 #2 Opublikowano 18 Listopada 2010 1.może być umieszczona za tłem, ale powinieneś mieć wymuszony obieg wody za tłem!!! 2.bez wymuszonego obiegu temp. będzie się różnić. a jakie w ogóle będzie tło?
kris Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor #3 Opublikowano 18 Listopada 2010 Tło będzie strukturalne kupne z dwóch części.
bartex Opublikowano 18 Listopada 2010 #4 Opublikowano 18 Listopada 2010 a czy będzie miało jakieś miejsca w których będzie mogła swobodnie przepływać woda i się mieszać? za tło np.wsuń wylot z kubełka z którego będzie woda lać się na grzałkę. krótko mówiąc musi być przepływ wody aby za tłem nie zbierał się "syf" i nie mnożyły się kolonie bakterii To ciekawe co piszesz, ponieważ swoją drogą te bakterie szczególnie lubią miejsaca z przepływającą wodą i tam będą tworzyły kolonie.Co zresztą nijak ma się do "syfu" za tłem. Co do umieszczenia grzałki za tłem - to nie jest dobry pomysł, nie zapewni odpowiedniej cyrkulacji wody, więc to marnowanie energii.
Rekomendowane odpowiedzi