karolus1995 Opublikowano 16 Listopada 2010 #1 Opublikowano 16 Listopada 2010 Witam... Posiadam dorosłe ryby P. Saulosi.. Kiedy kupowałem pokarm dla ryb kupiłem spiruline 36% mini granulat... Okazało się że kuleczki są bardzo małe i ryby prawie nie zwracają uwagi kiedy opada... Czy macie jakiś pomysł karmienia tym drobnym jedzeniem? Nie chciałbym wyrzucać jedzenia ponieważ kosztował przeszło 3 dychy... Słyszałem kiedyś, żeby zalać to żelatynom czy czymś w tym rodzaju.... Proszę o pomoc... Z góry dziękuję... ))
kunta Opublikowano 16 Listopada 2010 #2 Opublikowano 16 Listopada 2010 Przytrzymaj je bez żarcia ze dwa dni to i apetytu dostaną. Widać nie są głodne skoro nie zwracają uwagi. Poważnie zostaw je dwa dni bez jedzenia, nic im nie będzie, a i apetytu dostaną.
fishrage Opublikowano 21 Listopada 2010 #3 Opublikowano 21 Listopada 2010 sprubuj kupić duży granulat i zmieszaj z małym jeśli to nie poskutkuje 8)
Siwy1973 Opublikowano 21 Listopada 2010 #4 Opublikowano 21 Listopada 2010 ewentualnie próbuj namoczyć przed podaniem, może lekko napęcznieć pozdrowił
_marcin_ Opublikowano 5 Grudnia 2010 #5 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Nawet nie tak lekko - pecznieja bardzo mocno. Dlatego morderstwem moze sie okazac podawanie nienamoczonych, ktore napecznieja juz "w rybkach".
maciejborek Opublikowano 7 Stycznia 2011 #6 Opublikowano 7 Stycznia 2011 hm.. Marcin a to dziwne stwierdzenie. Mam Hikari i na opakowaniu jakoś nie mogę znaleźć informacji, że trzeba namaczać, ale z drugiej widzę że pęcznieje. Czyli wynika z tego, że sprzedają pokarm który może zabić ryby.
yaro Opublikowano 8 Stycznia 2011 #7 Opublikowano 8 Stycznia 2011 hm.. Marcin a to dziwne stwierdzenie. Mam Hikari i na opakowaniu jakoś nie mogę znaleźć informacji, że trzeba namaczać, ale z drugiej widzę że pęcznieje. Czyli wynika z tego, że sprzedają pokarm który może zabić ryby. hm.... granulaty moczymy prawie zawsze - jeśli pokarm tego nie wymaga to wtedy zobaczysz na pewno.
Rekomendowane odpowiedzi