Announcements
-
By pulpet · Posted
Jak napisałem dokładnie tak zrobię. Dzięki za podpowiedź. Ogólnie jak coś się dziwnego dzieje każdy pomysł może być trafiony w 10. Ogólnie po zmianie cyrkulacji zauważyłem podniesiony apetyt na glony u całej załogi. Wcześniej intensywnie gryzły tylko Acei reszta jakby jednym zębem. A dzisiaj każda ryba młóci z kamieni jak glonojad. Może coś nowego zaczęło rosnąć, albo sam już nie wiem. Ogólnie młode akwarium i akwarysta młody stażem w tym biotopie. Pewnie jeszcze nie raz coś mnie zdziwi i zaniepokoi. Fajnie, że jest miejsce, gdzie można zapytać. Jeszcze raz dzięki -
By AndrzejGłuszyca · Posted
Większość pokarmów firmy Hikarii trzeba namaczać . Te które stosujesz nie ma potrzeby. Rzuć okiem na poniższe tematy: -
Kryll jest z natury wysokobiałkowym pokarmem ale nie twierdzę ,że on jest tego przyczyną. Acei nie jest rybą mięsożerną i być może ten pokarm jest przyczyną tego o czym napisałeś. Kiedyś miałem podobny problem i właśnie Kryll ( ale innej firmy) powodował takie zachowania. Odstawiając go na tydzień nic nie ryzykujesz a wręcz odwrotnie. Obserwuj a sam się przekonasz czy to ma wpływ czy nie na ich zachowanie. -
By tom77 · Posted
Dzięki za inicjatywę. Będę stałym czytelnikiem. Zamówienie oczywiście wysłałem. 👍 -
By rabczanin · Posted
Oj znam ten ból, mnie całe plecy napier....lają od szorowania przez sobotę kamieni do akwarium 😄. -
By pulpet · Posted
Gdzieś ktoś pisał, żeby namaczać granulaty, ale mam wszystko 1 mm, a ryby Maingano 4 cm + a reszta od 6 cm do 10. Aż takie francuskie pudle z tych pysi by były? W innych akwa neony młócą granulat 2 mm i nie kaszlą. Prawda to czy mit? -
By pulpet · Posted
Tak zrobię. Ale jedzą to samo cały czas, może zmiana cyrkulacji wypłukała coś z między kamieni, albo w fabrycznie nowym mechaniku coś nie zniknęło przy myciu i płukaniu w wodzie z uzdatniaczem. Ogólnie mnie też czasem plecy swędzą, że się mam ochote o ścianę czochrać 😀. Jutro pracowita niedziela. Po powrocie z pracy popatrzę i jak będzie dramat to się będę martwił. Na razie poza tym ocieraniem wszystko wygląda normalnie. Nikt się nie dusi ani nie palpituje. Jak się kręcę to krzyczą jeść. Czyli chyba ok. -
Odstaw na kilka dni Northfin Kryll i poobserwuj. -
By AFOL · Posted
Na zdjęciach brakuje jeszcze brązowej samicy. Tak wygląda polimorfizm gatunku Metriaclima estherae pochodzącej z Minos Reef. W Twoim przypadku z pary: BIAŁY SAMIEC + POMARAŃCZOWA SAMICA urodził się niebieski samiec (to ten na ostatnim zdjęciu). -
By pulpet · Posted
Dla spokojnosci sztywne 8, zapomniałem dopisac
-
-
Topics
-
-
Images
Recommended Posts