Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie wróciłem z wycieczki po sklepach i w jednym z nich natknąłem się na prezentację nowej serii Fluvala:

http://www.fluval-g.com/features_e.php

W sumie design niezły, jakieś wyświetlacze LCD i inne bajery, ale cena na razie troszkę stopuje zapędy: Fluval G3 do zbiornika 300 litrowego 242 GBP.

Spotkaliście się już z nim?

Jeżeli tak to jakie wrażenia?

Opublikowano

Witam,

kunta dobrze, że założyłeś ten topik, ponieważ już jakiś czas temu natknąłem się prezentacje tego filtra w sieci. Niestety w Polsce jeszcze go nie ma, ale jakoś szczególnie nie jest mi przykro z tego powodu. Mnie najbardziej podobają się 2 rozwiązania w nim zastosowane; podobno jest bardzo cichy i istnieje możliwość wymiany prefiltrów bez potrzeby demontażu filtra. Pozostałe rozwiązania IMO są raczej zbędne i niepotrzebnie podbijają cenę. Za 400 Euro, o ile dobrze pamiętam, do 200l akwarium można kupić porządny, prosty i solidny, filtr na biologa + sterownik akwarystyczny, może nie z najwyższej cenowo półki ale zapewne z bardziej rozbudowanymi opcjami.

Opublikowano

Tez wczoraj bylem na małym wypadzie po sklepach i tez widziałem ten filterek, stal an półce włączony, podłączony do takiego mini zbiorniczka, możną było sobie go podotykać, poprzyciskać i poprzestawiać parametry itp. (nie omieszkałem oczywiście wcisnąć tam łap). Naprawdę super sprawa, nie będę opisywał, bo można wszystko poczytać w sieci, ale robi wrażenie ogromnie pozytywne, zarówno działanie jak i design.

Kunta a gdzie byleś, bo ja w sklepie przy A414 North Orbital Road. Niedaleko Hatfield.

Opublikowano
Tez wczoraj bylem na małym wypadzie po sklepach i tez widziałem ten filterek, stal an półce włączony, podłączony do takiego mini zbiorniczka, możną było sobie go podotykać, poprzyciskać i poprzestawiać parametry itp. (nie omieszkałem oczywiście wcisnąć tam łap). Naprawdę super sprawa, nie będę opisywał, bo można wszystko poczytać w sieci, ale robi wrażenie ogromnie pozytywne, zarówno działanie jak i design.

Kunta a gdzie byleś, bo ja w sklepie przy A414 North Orbital Road. Niedaleko Hatfield.

a gdzie tam sklep??

Maidenhead aquatics?

Ja byłem w Wildwood w Crews Hill.

Musimy się kiedyś ustawić na jakiegoś browca czy inną kawę.

Narazie jednak muszę sie leczyć do jakaś swine flu się chyba przyplątało :/

Opublikowano

Nie ma sprawy z ta kawka, wsiadam w auto i jestem. A mowie o sklepie Maidenhead Aquatics St. Albans, apropo na Crews Hill tez maja ten sklep , to jest cala siec. Mam tez karte 10% rabatu na rybki i rosliny w The Aqutic Warehouse na Crews Hill( wsumie mam dwie jak potrzebujesz to daj znac).

tere1 wyświetlacz pokazuje takie parametry jak wymienił kunta, do tego ma zobrazowane na wykresach przepływ, temperaturę i jakieś inne parametry, dokładnie nie obcykałem wszystkiego, ale możesz sobie to sprawdzić na necie. Zresztą chłopaki linki podali.

Opublikowano
Nie ma sprawy z ta kawka, wsiadam w auto i jestem. A mowie o sklepie Maidenhead Aquatics St. Albans, apropo na Crews Hill tez maja ten sklep , to jest cala siec. Mam tez karte 10% rabatu na rybki i rosliny w The Aqutic Warehouse na Crews Hill( wsumie mam dwie jak potrzebujesz to daj znac).

Ja ma na 20% :-)

Chyba wszystkim te karty rozdają :-))

Na PW poślę Ci zaraz namiary do mnie to możemy się ustawić w przyszły weekend (jak moja luba nie wymyśli zakupów na cały weekend bo to bedzie ostatnie weekend przed wyjazdem do PL)