Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie.

Troszkę się pozmieniało w temacie i w salonie jest wylany beton, co za tym idzie można postawić więcej niż 112l. Po kilku miesiącach stwierdzam z własnego doświadczenia, że akwarium to jest za małe na trzymanie saulosi. Na dodatek z 10 ryb wyłoniło się już 5 samców i nie jestem pewien, czy na tym koniec. Najchętniej do większego wsadziłbym inne ryby, ale trzeba być odpowiedzialnym za swoje czyny i te ryby będą stanowić "podstawę" obsady.

Przeczytałem kilkukrotnie artykuł "Łączenie Aulonocar z pyszczakami z grupy "mbuna" "

Chciałbym tego spróbować z Aulonocara jacobfreibergi, Undu reef (Mamalela) lub Aulonocara jacobfreibergi, Undu reef (Mamalela). Jest to możliwe i czy w grę z wiekszych ryb wchodzą tylko Aulonocary?

Przekonałem się też do acei i chciałbym je dodać. Ile gatunków jeszcze można wprowadzić? Yellow odpada, a rdzawe wolałbym żeby były ostatecznością. Co z np. Metriaclima zebra?

I jeszcze jedno pytanie póki co, czy zwiększenie liczby saulosi, poprzez dołożenie ich jest możliwe?

Opublikowano

Dorzuć sobie Metraclima callainos bright blue . Mam i bardzo ładne ryby. Z żółtymi saulosi będą się ładnie komponować.

Opublikowano
Kado a gdzie te obiecane fotki Callainosów?

muszę w końcu się sprężyć i coś cyknę ... na dniach wrzucę :)

Opublikowano
Dorzuć sobie Metraclima callainos bright blue . Mam i bardzo ładne ryby. Z żółtymi saulosi będą się ładnie komponować.

Przypuszczam, że wtedy któraś z w/w wypada z obsady?

Opublikowano
Kado a gdzie te obiecane fotki Callainosów?

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

obiecana fotka

post-15858-1469572892428_thumb.jpg

Opublikowano
Zaiste piękne, szkoda że tylko jedna.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

znajdę trochę czasu , to wrzucę więcej i jakieś fajne ujęcia , teraz tyram na działce :) Rybki naprawdę są godne polecenia, taki rzadko spotykany błękit , a samczyki dominujące robią się biało-niebieskie ... są dość agresywne , więc chyba takie akwa jak moje , to minimum .