luk75 Opublikowano 15 Stycznia 2016 #1 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Witam Zauważyłem, ze moja samica Pseudotropeus Saulosi ma w pysku ikrę , chciałbym ja odstawić do kotnika o litrażu 48l. Mam pytanko czy filtr AQUAEL PAT MINI do tego zbiornika będzie odpowiedni, czy macie jakieś inne propozycję odnośnie filtracji. Dziękuję za podpowiedzi.
SmyQ Opublikowano 15 Stycznia 2016 #2 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Tak z drugiej strony zadam pytanie: a powiedz w jakim celu chcesz to zrobić ? Jeśli dla maluchów to nie robiłbym tego, no ale zmuszać Cię nie mogę
Jargos Opublikowano 16 Stycznia 2016 #3 Opublikowano 16 Stycznia 2016 odłowić możesz, ale dopiero w 21-22 dniu od tarła. Wcześniejsze odłowienie spowoduje mega stres ryby i prawdopodobnie połknięcie ikry.
egon44 Opublikowano 16 Stycznia 2016 #4 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Jeśli już chcesz odłowić samicę(chociaż zgodzę się z ''SmyQ'',po co i w jakim celu) to najlepiej ją odłowić tak jak radzi ''Jargos'' czyli w 21-22 dniu od tarła,jak już będziesz widział w pyszczku w pełni rozwinięte maluchy...
Rekomendowane odpowiedzi