malet7 Opublikowano 10 Stycznia 2016 #1 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Witam, Przedstawiam Wam moje około 160litrowe jednogatukowe malawi. Około 160litrów bo ciężko mi policzyć ze względu na wygięta przednią szybę. Akwarium ma wymiary 100*40/45*35h cm. Obsada Pseudotropheus Elongatus Mpanga Yellow Tail F1 12sztuk od 1-6cm. Docelowo 2+4. Filtracja jbl e901 dojdzie jeszcze cyrkulator Grzałka 150w eheim Światło 2x18w 6000k przód i 10000k tył Tło 3D w najgrubszym miejscu jakieś 2cm Podłoże piasek zwykły (myślałem że będzie lekko ciemniejszy, a niestety jest prawie biały :-( ) Kamienie jak widać. Zdjęcie jeszcze bez obsady, bez piasku, z materiałem z dojrzałego baniaka i połową "starej" wody. Filmik już "na gotowo" Pozdrowienia 2
Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Stycznia 2016 #2 Opublikowano 10 Stycznia 2016 ...mimo ,że osobiście wolę ciemne klimaty to ten aranż bardzo mi się podoba. Grzałkę jak chcesz to możesz śmiało położyć za kamieniami i nie będzie widoczna. 1
pablojogi Opublikowano 10 Stycznia 2016 #3 Opublikowano 10 Stycznia 2016 jakiś czas temu miałem te ryby ale większe i w akwa 200l (100x40x50), fajnie wspominam ale jeżeli chodzi o kolory to słabo się wybarwiały jako dalsze pokolenie:-)
malet7 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor #4 Opublikowano 10 Stycznia 2016 ...mimo ,że osobiście wolę ciemne klimaty to ten aranż bardzo mi się podoba. Grzałkę jak chcesz to możesz śmiało położyć za kamieniami i nie będzie widoczna. No właśnie grzałka ma mega krótki kabel ledwo do przedłużacza starczył a po drugie jest na niej oznaczenie do jakiego momentu może być zamoczona :-SS
Andrzej Głuszyca Opublikowano 10 Stycznia 2016 #5 Opublikowano 10 Stycznia 2016 jest na niej oznaczenie do jakiego momentu może być zamoczona :-SS ..no to nie ryzykuj. U mnie moje grzałki w tym i innym akwa leżą ale nie miałem na nich takiego oznaczenia.
pablojogi Opublikowano 10 Stycznia 2016 #6 Opublikowano 10 Stycznia 2016 moja też w poziomie za tłem spoczywa i wsio jest ok:-)
malet7 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor #7 Opublikowano 10 Stycznia 2016 No właśnie dlatego stoi dopóki nie "dorobie" się takiej co mógłbym położyć :-) Grzałka ma takie oznaczenie jest to dość stary eheim ale działa bez zarzutu. Na górze max na dole min tą falowana kreską
Rekomendowane odpowiedzi