KAMTOM Opublikowano 26 Października 2015 #1 Opublikowano 26 Października 2015 Witam , mój pyszczak red znów ma w pysku młode chciałbym go wyłowić ale jak ? w akwarium jest masa kryjówek gdy tylko wsadzam siatke do akwarium wszystkie sie chowaja z poprzedniego miotu przezył tylko jeden młody pyszczak , a uratowało go to ze filtr kubełkowy go wessał i dorastał w filtrze ciezko powiedzieć ile siedział w tym filtrze ale gdy go wyłowiłem był wielkosci gupika obecnie dorasta juz w normalnych warunkach
pablojogi Opublikowano 26 Października 2015 #2 Opublikowano 26 Października 2015 jedyna rada wyjmuj kamole inaczej powodzenia, że wyłowisz rybę:-)
MatiK Opublikowano 26 Października 2015 #3 Opublikowano 26 Października 2015 jedyna rada wyjmuj kamole inaczej powodzenia, że wyłowisz rybę:-) Też tak myślę u mnie tak się właśnie skończyło jak robiłem redukcję i zmianę obsad, wszystkie kamienie out i można walczyć. Przynajmniej mam teraz lepszą dekorację wnętrza
Alex.C Opublikowano 26 Października 2015 #4 Opublikowano 26 Października 2015 ja zrobilem sobie taka ramke na szerokosc akwa z siatka w srodku. zganiam ryby w naroznik, blokuje ta siatka i rozpoczynam lowy - nie zawsze trzeba kamienie wyciagac
MatiK Opublikowano 26 Października 2015 #5 Opublikowano 26 Października 2015 Zależy jak masz ułożone kamienie, u mnie Twój sposób raczej nie zdałby się na nic
Patryk1009 Opublikowano 26 Października 2015 #6 Opublikowano 26 Października 2015 Rybę spróbuj odłowić kilka godzin po zgaszeniu światła przy latarce.
KAMTOM Opublikowano 26 Października 2015 Autor #7 Opublikowano 26 Października 2015 ulozenie kamieni w akwarium przypomina garaz wielopoziomowy , kazda ryba ma swoje miejsce
misiek-1984 Opublikowano 26 Października 2015 #8 Opublikowano 26 Października 2015 Ja mam podobne rozwiązanie jak Olo tylko zamiast siatki mam przeźroczystą plekse. Parę minut i ryby są odłowione.
michalttz Opublikowano 26 Października 2015 #9 Opublikowano 26 Października 2015 Ja łapalem do przezroczystej butelki z troche powiekszonym otworem i lekko pomalowanej żeby ryba wiedziala ktoredy wplynac i zaganialem siatka jak juz wplynela to pikus.
Jargos Opublikowano 27 Października 2015 #10 Opublikowano 27 Października 2015 na spiocha chyba najlepiej chociaż pomysł ze ścianką fajny.
Rekomendowane odpowiedzi