Skocz do zawartości

Prośba o pomoc na starcie


hayamoto

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj jeszcze było NH3 - 1. NO2 - 0,025 zobaczymy jutro. Zarybianie chciałbym zrobić w piątek, bo mam już załatwione 15 szt. młodzieży :)


Gąbka wyjęta


Z Aquael'a wysłali mi nowy wirnik - jestem pod wrażeniem. Zero kosztów.. :)



Ja też byłem zdziwiony. Bez zbędnych pytań, kręcenia. Wielki szacunek za takie podejście.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj jeszcze było NH3 - 1. NO2 - 0,025 zobaczymy jutro. Zarybianie chciałbym zrobić w piątek, bo mam już załatwione 15 szt. młodzieży
Oj nie wiem czy do piątku amoniak i azotyny spadną do zera, chyba że myślisz o przyszłym piątku :).
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Poszło na zero dzisiaj NH3 i NO2. Może to był mój błąd i źle odczytałem NH3. :)


Mogłeś dobrze odczytać. Jest to dość świeży baniak i nawet chwilowe ograniczenie złoża (w tym wypadku przepływu przez gąbkę) może zachwiać parametry. Przy tak młodym baniaku nawet jak krzywo popatrzysz to będzie źle :) .

Jest to kolejny dowód, że samo zamknięcie cyklu azotowego nie powoduje stabilności biologicznej w zbiorniku.

Na Twoim miejscu poczekałbym jeszcze tydzień.

  • Dziękuję 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.