Co potrzeba do kotnika
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez duch · Opublikowano
Na stronie Eheima troche więcej się dowiedziałem. https://eheim.com/pl_PL/aquatics/technology/external-filters/professionel-4/professionel-4plus-600#product-detail-tabs -
No na tą strone i tą instrukcje sam trafiłem tyle że tam nie ma słowa o pokrętle Xtender. tzn. jest mowa o nim ale w formie lakonicznej. Nie ma nic na temat czy pokrętło Xtender pomija prefiltr. Szczerze mówiąc jest tylko wspomniane to że jest takie coś. Chyba że przez moje rozgorączkowanie coś przegapiłem... -
Przez GOLUMN · Opublikowano
Można?Tylko tyle i aż tyle 😂Ach ci młodzi. -
Przez Bojar · Opublikowano
Serio? https://www.instrukcjaobslugipdf.pl/eheim/professionel-4+/instrukcja I wyszukanie w google 🤪 -
Nie wiem czy dobrze przeczytałem ale Xtender jak się go da na full to on omija prefiltr zostawiając tylko filtracje biologiczną? Tak zrozumiałem z AI bo instrukcja do filtra jest tylko po niemiecku. --- Pytałem się AI ale maszyna nie daje jednoznacznej odpowiedzi. -
No ok najważniejsze że jest wporzo a co do tego pokrętła to AI napisało że to takie "awaryjne" jak spadnie przepustowość wody. Ciesze się że nie jestem do tyłu o te 800 zł. Mam gorącą krew i może zbyt emocjonalnie i nerwowo podszedłem do sprawy 🙃 --- Byłem godzine poza domem i z filtrem narazie jest ok. Nie bąbruje jak przedtem ,słychać tylko cichą prace wirnika. -
Przez Bojar · Opublikowano
Haha a widzisz co pisałem o gorącej wodzie. Po pierwsze w malawce taki filtr na maks. Po drugie poczytaj może o właściwościach tego filtra i pokrętła po prawej. RTFM -
Może faktycznie jestem w gorącej wodzie kąpany bo postanowiłem jeszcze raz sprawdzić tego eheima. Bo do tej pory chodził on na pół swojej mocy tzn. przepust wody był ustawiony na połowe. I dałem teraz na full i obok jest takie pokrętło(nie wiem jak to się nazywa) które też dałem na full. Jakie było moje zdziwienie jak filtr UCICHŁ. Nie ma już prawie w ogóle tego "bąbrowania" słychać tylko cichy szum pracy wirnika. Także o ile nic się nie zmieni to zostaje ten eheim natomiast aquael jest anulowane zamówienie(dzięki Najwyższemu że nie został jeszcze wysłany i sklep zwróci pieniądze). I nie wiem dlaczego tak się działo że na połowie przepustowości hałasował on ale jest teraz w miare ok. --- To pokrętło które dałem na full to Xtender i nie wiem czy od tego ale jest ciszej. -
Jako że ultramax przyjdzie dopiero w poniedziałek więc nie bawiłem się narazie w gwarancje Eheima tylko ponownie go podłączyłem aby była do poniedziałku jakaś filtracja. I powiem wam że coraz głośniej ten Eheim hałasuje. To już jak był wcześniej ten jbl to dużo ciszej pracował. -
W sklepie powiedzieli że mogą przyjąć go w ramach gwarancji ale o zwrocie nie ma mowy. Tak jak napisałem jestem lekko zdesperowany i zamówiłem tego ultramaxa ale tego zwykłego bez BT. I już nie dam się więcej na Eheima namówić.
-
-
Tematy
-
Grafiki
Rekomendowane odpowiedzi