lukastorun Opublikowano 13 Lutego 2015 #1 Opublikowano 13 Lutego 2015 Witam klubowicze! W październiku 2014 wpuściłem do mojego 240litrowego 15 pyszczaków 3-4 cm, do stycznia urosły do rozmiarów 7-8 cm, karmione rano OSI SPIRULINA lub NLS cichlid formula oraz Naturefood Cichlid Plant S wieczorem a w niedzielę post. akwarium wygląda tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/168ce0709ef91a8d.html Baniak zasypałem piaskiem i łupkiem tworząc szereg wąskich kryjówek (mi się to podoba), parametry wody badam raz w tygodniu przed podmianą 15-20% wody wynoszą: - ph 7.8 +/- 0.2 - TwO 16 +/- 1 - TwW 10+/- 1 - NO2 = 0 mg/l - NH3 = 0 mg/l - NO3 = 20-50 mg/l temperaturę utrzymuję na stałym poziomie +26C No i rozmnażają się :D mam już po co najmniej 3 rozmnożeniach minimum 10 malutkich pyszczaków około 1 cm REWELACJA !!! Kryją się między łupkami, wygląda to MAX !!! Dzięki Wam za pomoc przy starcie !!!
adam17123 Opublikowano 13 Lutego 2015 #2 Opublikowano 13 Lutego 2015 No to Gratulacje "tatusiu" ,ale chyba trzeba pomału myśleć nad redukcją obsady bo zaraz zacznie się kocioł w takim szkiełku.
Rekomendowane odpowiedzi