Pumba Opublikowano 5 Marca 2014 #1 Opublikowano 5 Marca 2014 Witam, zakładam temat aby dostać szybko odpowiedź. Zamierzam zrobić wymianę w swoim akwarium (300l) skały z dolomitu na serpentynit. Zakupiłem już większe kamulce. Chcę to zrobić w następujący sposób: 1. Spuścić wodę do wanny/wiaderek/itd na czas kilku godzin i przenieś tam ryby. Po ułożeniu nowej aranżacji wlać wodę z rybami 2. Spuścić wodę do wanny/wiaderek/itd na czas kilku godzin a ryby przenieść do ~50 litrowego akwarium. Wlać wodę z powrotem i wpuścić ryby? Filtry wszystko będzie działało. Zostaną wyłączone dosłownie na 2-3 godziny więc nie powinno im się zbytnio nic stać złego. Mowa tu o kubłach. Potrzebuję na szybko odpowiedzi bo akuratnie mam urlop i chciałbym się z tym uporać jak najszybciej.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 5 Marca 2014 #2 Opublikowano 5 Marca 2014 ..przenieś ryby np. do wiaderka , włącz im filtr a Ty układaj kamienie!!Myślę ,że szybciej je ułożysz jak 2-3 godziny. Nic się nie stanie. Działaj śmiało:)
Pumba Opublikowano 5 Marca 2014 Autor #3 Opublikowano 5 Marca 2014 Operacja zakończona Czekam aż mniej więcej się woda wyklaruje i wpuszczę ryby z resztą wody
Andrzej Głuszyca Opublikowano 5 Marca 2014 #4 Opublikowano 5 Marca 2014 Operacja zakończona Czekam aż mniej więcej się woda wyklaruje i wpuszczę ryby z resztą wody ..i po bólu:)) Jak zmieniałem żwir na piasek też tak zrobiłem:)) Po ponownym wlaniu wody filtry chyba ze dwie godziny pracowały pełną parą a rano już śladu nie było;)
Rekomendowane odpowiedzi