Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam takie pokarmy spirulina OSI, NF Premium Cichlid plant-M, spirulina super forte 36% dokupiłem również Hikari Sinking Cichlid Excel. Mam pytanie odnośnie menu. Do tej pory używałem jako pokarm bazowy spiruline OSI rano, NF wieczorem i dwa razy w tygodniu Malawi super forte, oraz gotowany brokuł w niedziele.Poniedziałek głodówka. Mógłby Mi ktoś rozpisać w jaki sposób karmić rybki ww pokarmami uwzględniają ten pokarm Hikari. Karmie 2 razy dziennie. Rybki to sztuk 13demasoni i 7hongi. Ten pokarm Hikari namaczać czy nie bo zdania na forum są podzielone?? Pozdrawiam

Opublikowano

Witaj

Spiruline OSI i tą 36%forte podawaj przemiennie. Albo wykończ jedną i podawaj później drugą. Pokarm Hikari powinieneś namaczać a dlaczego? ano dlatego że pokarm ten pęcznieje. Rybka taka jak demasoni szybciej sobie poradzi skubiąc po kawałku. A jak połknie beż namaczania to wiesz co się dzieje w brzuchu takiej rybki.

Powinieneś zakupić sobie jeszcze pokarm na wybarwienie NF color.

Dieta według mnie powinna tak wyglądać

Pniedziałek - głodówka jak do tej pory

Wtorek rano NF plant wieczorem spirulina OSI

Środa rano Hikari , wieczorem spirulina

Czwartek rano NF plant, wieczorem spirulina

Piątek podałbym kryla mrożonego jedna kostka na cały dzień

Sobota Nf plant, Hikari

Niedziele -brokuły

Jeżeli już skończysz pokarm Hikri to proszę nie kupuj więcej. W zamian za to zakup sobie pokarm roślinny Dainichi Veggie delux. Nie zrażaj się że tego pokarmu jest mało. Zobaczysz sam, że starczy Ci na taki sam okres a nawet dłużej niż pokarm Hikari. A cena około 30zł jest za Dainichi jest równowartością Hikari.

• 2 tygodnie później...