Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy znacie takie urządzonko od Gardeny. Zakupiłem je w którymś z marketów budowlanych. Mnie to bardzo ułatwiło napełnienie baniaczka. Nie jest może tanie ale dla mnie ma swoje zalety. Nie muszę się bawić z wiaderkami, a nie mam bezpośredniej instalacji do zalewania. Przyłącza się do tego węża.

post-11429-14695713369743_thumb.jpg

Opublikowano

ja rozumiem ideę oszczędzania, ale ta już jest skrajna :P

szybkozłączka gardeny oszczędza zdejmowanie słuchawki prysznica i zabawę ze śrubokrętem :D a kosztuje pewnie max 20zł :D

Opublikowano
szybkozłączka gardeny oszczędza zdejmowanie słuchawki prysznica i zabawę ze śrubokrętem a kosztuje pewnie max 20zł

Fakt podłączenie jest banalne.:D Niestety jest droższa. Chyba 36 zł. o ile pamiętam. Nie wiem może w internecie będzie trochę taniej.

Opublikowano
ja rozumiem ideę oszczędzania, ale ta już jest skrajna :P

szybkozłączka gardeny oszczędza zdejmowanie słuchawki prysznica i zabawę ze śrubokrętem :D a kosztuje pewnie max 20zł :D

makok tu nie chodzi o oszczędzanie, tylko o to, że to była jedyna opcja dla mnie. Poprostu mam kosmiczne ;) baterie łazienkowe i kuchenną. Ta przejściówka by nie podeszła. Zresztą, kto oszczędza przy akwarystyce (zwłaszcza Malawi) ? :cool:

Pzdr.

Opublikowano

Świetne rozwiązanie! Koszt może wysoki ale oszczędność czasu dla mnie ma większe znaczenie. Dzięki wielkie, jutro dokonam zakupu :)

Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk

Opublikowano

zresztą wystarczy kupić dwa korpusy narurowe i podłączyć je trójnikiem pod zlewem koło śmietnika i tam zapiąć wąż na stałe, zwinięty w szafce - jeszcze większa łatwość podmiany - wystarczy rozwinąć i nacisnąć spust na końcu...

a korzyść podwójna, bo woda leci przez mechaniczny do zawiesin z rur oraz wwęglowy dla neutralizacji chloropochodnych ;)

Opublikowano
...pod zlewem koło śmietnika
:P trochę się uśmiałem bo to takie typowe polskie, jak śmietnik to pod zlewem, u mojej mamy tak jest.

Ale wracając do tematu to znaczy, że lejecie kranówkę prosto do zbiornika?