Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas temu zrobiłem tło strukturalne wg waszych instrukcji czyli; styropian, cement ceresit cx5, i emalia akrylowa do tego celu użyłem z obi luxdecor mat. Wszystko robiłem wg instrukcji, czas schnięcia całkowity farby był 24h wiec dałem jej czas 48h żeby nie było. Wszystko zalałem 02.08.2012 i dzisiaj zauważyłem że na tle pojawiły się gdzie nie gdzie liczne bąbelki jakby w niektórych miejscach farba się odparzała czy coś. Jeżeli tak by już miało zostać to dobrze bo tło będzie wyglądało na bardziej chropowate. Ale boje się że te bąble będą pękać i że farba będzie się łuszczyć i będzie schodziła płatami aż do gołego cementu. Mieliście podobny problem z tłem a raczej farbą i jak to się skończyło, zostawić to nic nie ruszać do zarośnięcia glonem czy już zacząć się martwić i zaczynać robotę na nowo???

Pozdrawiam

Marcin.

Opublikowano

Więc tak jak pisałem porobiły mi się takie małe bąbelki na tle strukturalnym nie wiem gdzie popełniłem błąd, ale nie kosztował mnie jak na razie wiele tylko trochę nerwów. Akwarium zalane 02.08.2012r. wiec jakieś 10 dni i nic z tym się dalej nie dzieję, nic nie odpada ani cement, ani farba więc wygląda na to że tak już zostanie. Nawet się ciesze bo te drobne bąbelki dodają chropowatości skał i bardziej uwydatniają strukturę. Jak by się miało coś zmienić to napiszę tfu tfu tfu mam nadzieję że jednak się nic nie stanie tło porośnie glonem i będzie cacy.

Pozdrawiam

Marcin.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kolego powiedz jak na dzień dzisiejszy wygląda sytuacja z Twoim tłem!

Wykonałem również tło techniką CR65 i zauważyłem po ok 5 dniach małe pęcherze. Na chwile obecna - 2 tygodnie po zalaniu - nic więcej się nie dzieje ale mam nerwa!