Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam zalałem juz tydzień temu akwa 240l po przeprowadzce na nowe mieszkanie, wcześniejsze ryby oddałem bo by nie przetrwały przeprowadzki..., .Teraz chcę kupić 2+2 Aulonocara baenschi, Benga. I mam pytanie czy mogę do nich dokupic 2+2 Aulonocara fire fish, Red Dragoon bo mam taką możliwość rybki sa piękne, mają w akwa dużo schronień więc powinno być ok. wiem że to za małe akwarium na 4 samców ale może ktoś takie miał. wcześniej też mialem 4 samce pyszczaków wspaniałych z samicami i bylo ciekawie w akwarium..

drugie pytanie bo karmilem wcześniejsze pyszczaki spiruliną a te aulonki czytałem że jedzą bardziej mięsożerne pokarmy jakie byście polecili...bo jak byłem w zoologicznym to tylko mi gadali ze pyszczaki to tylko spirulina wystarczy...

ale z forum poczytałem ze musze kupić cos z tych pokarmów O.S.I. Cichlid Flakes O.S.I. Brine Shrimp, dainichi, kryl,żywy, Nature food, DAINICHI – Ultima, Primary krill i Veggie deluxe teraz to już nie wiem co im kupić?

--

kupiłem tylko 2+2 benga male ok 5 cm, a co do pokarmu to musze chyba w necie kupić bo u mnie w akwarystycznym to tylko kupilem z tropikala cichlid color w płatkach

--

proszę powiedzcie co jeszcze bym mógł dokupić do tej obsady

Opublikowano

yellow mi sie nie podoba kiedyś je miałem chciałbym jeszcze jakieś 2+2 z aulonek dzisiaj oglądalem red dragon ale miał male 2+1 i nie wziąłem

Opublikowano

Ja dałbym aulonocare stuartgranti ngara do tego stadko yellowków i git :D.Saulosi lubi czasem zjeść zielsko a aulonki są mięsożerne.Hodowanie 2 gat. Aulonek w takim akwa chyba mija się z celem.

pozdrawiam

Opublikowano

i już jeden aulonek zdominował drugiego :) dobrze że nie kupilem fire fisha bo by była pewnie wojna, chyba kupie te yellow 2+4 i już obsade zostawie w spokoju...