Skocz do zawartości

Yellow inkubacja ikry , co dalej ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich serdecznie :) . Dziś rano zauważyłem że jeden yellow inkubuję ikrę w pysku !:D . Nic nie je , trzyma się zdala od innych ryb . Dominujący samiec zaczął kopać nawet nowe kryjówki . Pysk jest dosłownie wypchany jajeczkami nawet je lekko widać . Teraz mam kilka pytań czy zostawić tak tego yellowa czy wsadzić go do kotnika lub mniejszego zbiornika ? Pozdrawiam :)!

Opublikowano

pewnie to jest nie ostatnia taka akcja z młodymi więc bez "podpalania się". Ja osobiście jestem zwolennikiem jak najmniejszej ingerencji w te sprawy. Sam osobiście zostawiam pysie w ogólnym i zawsze kilka młodych uchowa się ale jest to uwarunkowane od kilku czynników a najważniejszym jest chyba ilość kryjówek. Jeśli masz ich sporo polecałbym zostawienie pysi w ogólnym bo z czasem pewnie będziesz się zastanawiał co robić z młodymi a uwierz mi że dużo ciekawsze obserwacje będziesz miał gdy zostawisz pysie w ogólnym ale to jest tylko moje zdanie :)

Opublikowano

Dobra na razie zostawiam tak jak jest , kryjówek jest cała masa wiec z tym nie powinno być problemu , zobaczymy co z tego będzie dalej :) dzięki za odp

Opublikowano
Dobra na razie zostawiam tak jak jest , kryjówek jest cała masa wiec z tym nie powinno być problemu , zobaczymy co z tego będzie dalej :) dzięki za odp

Gdybys zmienil zdanie , to wymij samice w okolo 20 dniu inkubacji. Po wypuszczeniu mlodych , jak najszybciej przenies ja do glownego zbiornika.

Opublikowano
Gdybys zmienil zdanie , to wymij samice w okolo 20 dniu inkubacji. Po wypuszczeniu mlodych , jak najszybciej przenies ja do glownego zbiornika.

OK! dzięki za podpowiedzi