Adams Opublikowano 17 Czerwca 2012 #1 Opublikowano 17 Czerwca 2012 To mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich serdecznie . Dziś rano zauważyłem że jeden yellow inkubuję ikrę w pysku ! . Nic nie je , trzyma się zdala od innych ryb . Dominujący samiec zaczął kopać nawet nowe kryjówki . Pysk jest dosłownie wypchany jajeczkami nawet je lekko widać . Teraz mam kilka pytań czy zostawić tak tego yellowa czy wsadzić go do kotnika lub mniejszego zbiornika ? Pozdrawiam !
Kuszmeno Opublikowano 17 Czerwca 2012 #2 Opublikowano 17 Czerwca 2012 najpierw zadaj sobie pytanie co tak naprawdę chcesz osiągnąć ?
Adams Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor #3 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Wiadomo:) chciałbym żeby z tego były młode
Kuszmeno Opublikowano 17 Czerwca 2012 #4 Opublikowano 17 Czerwca 2012 pewnie to jest nie ostatnia taka akcja z młodymi więc bez "podpalania się". Ja osobiście jestem zwolennikiem jak najmniejszej ingerencji w te sprawy. Sam osobiście zostawiam pysie w ogólnym i zawsze kilka młodych uchowa się ale jest to uwarunkowane od kilku czynników a najważniejszym jest chyba ilość kryjówek. Jeśli masz ich sporo polecałbym zostawienie pysi w ogólnym bo z czasem pewnie będziesz się zastanawiał co robić z młodymi a uwierz mi że dużo ciekawsze obserwacje będziesz miał gdy zostawisz pysie w ogólnym ale to jest tylko moje zdanie
Adams Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor #5 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Dobra na razie zostawiam tak jak jest , kryjówek jest cała masa wiec z tym nie powinno być problemu , zobaczymy co z tego będzie dalej dzięki za odp
MavNZ Opublikowano 18 Czerwca 2012 #6 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Dobra na razie zostawiam tak jak jest , kryjówek jest cała masa wiec z tym nie powinno być problemu , zobaczymy co z tego będzie dalej dzięki za odp Gdybys zmienil zdanie , to wymij samice w okolo 20 dniu inkubacji. Po wypuszczeniu mlodych , jak najszybciej przenies ja do glownego zbiornika.
Adams Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor #7 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Gdybys zmienil zdanie , to wymij samice w okolo 20 dniu inkubacji. Po wypuszczeniu mlodych , jak najszybciej przenies ja do glownego zbiornika. OK! dzięki za podpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi