tomcio83 Opublikowano 27 Maja 2012 #1 Opublikowano 27 Maja 2012 Witam!!! chciałem sie przywitac z wami. Mam na imie Tomasz mieszkam w dąbrowie górniczej. chcialem przy okazji przedstawic swoje akwa z pyszczakami staralem sie je uchwycic no ale nie daje rady chowaja sie w kazdy mozliwy zakamarek. Sa w akwar dopiero od 1,5 tyg i mysle ze si dopiero aklimatyzuja. obsada to hehe ciekawe bo zapomnialem jak one sie zwia wszystkich jest po 4szt moge po kolorach wam powiedziec ze sa żółte , żółte z czarnymi paskami i takie niebiskie. postaram sie po nazwach wam podac tylko obszukam internet. do tego sa 4 kosiarki 5 kirysów i cos 5 glonojadów.Pytanie mam czy moge jeszcze jakis inny gatunek pysków dodac czy lepiej dokupic z tych samych co mam po jeszcze pare szt (czyli ile max jeszcze) akwa 120x50x50. pod spodem fotka
zdrowy_zab Opublikowano 27 Maja 2012 #2 Opublikowano 27 Maja 2012 4 kosiarki 5 kirysów i cos 5 glonojadów Absolutnie nie ten biotop. Podstawy, akwarium dojrzało ? A do prezentacji akwarium słuzy galeria
tomcio83 Opublikowano 27 Maja 2012 Autor #3 Opublikowano 27 Maja 2012 dla czego nie ten??? Jak sie pozbywasz glonów??
zdrowy_zab Opublikowano 27 Maja 2012 #4 Opublikowano 27 Maja 2012 Nie pozbywam się. Kiryski biotop dlatego nie ten, bo nie żyją w jez Malawi. Mogą zostać zadręczone przez pyszczaki. Podstawa.
tomcio83 Opublikowano 28 Maja 2012 Autor #5 Opublikowano 28 Maja 2012 Dla tego tez pytam!! Bo pochodzilem po zoologicznych (nie jestem jakims zaawansowanym akwarysta) i powiedziano mi ze oczywiscie moga byc jesli beda najpierw te kosiarki i kirysy a potem pyszczaki.
zdrowy_zab Opublikowano 28 Maja 2012 #6 Opublikowano 28 Maja 2012 Myślę, ze przed założeniem akwa najpierw warto byłoby przeczytać podstawy, aby uniknąć bledow.
adamg567 Opublikowano 28 Maja 2012 #7 Opublikowano 28 Maja 2012 http://forum.klub-malawi.pl/faq.php?faq=faq_malawi#faq_b Wystarczy przeczytać :-) 1
tomcio83 Opublikowano 28 Maja 2012 Autor #8 Opublikowano 28 Maja 2012 Myślę, ze przed założeniem akwa najpierw warto byłoby przeczytać podstawy, aby uniknąć bledow. a ja mysle ze "pytac" to ludzka sprawa -- http://forum.klub-malawi.pl/faq.php?faq=faq_malawi#faq_b Wystarczy przeczytać :-) Wielkie dzieki !!!!
matejk Opublikowano 28 Maja 2012 #9 Opublikowano 28 Maja 2012 A jeszcze jedno przede wszystkim nie krzycz
tomcio83 Opublikowano 28 Maja 2012 Autor #10 Opublikowano 28 Maja 2012 Jak bym krzyczał to widział byś w miejscu małych literek TAKIE . Ja tylko podziękowałem bardzo serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi