Skocz do zawartości

Obsada i urzadzanie 400 Litrow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Twoje wypowiedzi staja sie smieszne , gdyz nie czytasz ze zrozumieniem.

Wybacz ale juz podziekuje twoim opinia. Bez urazy , ale myslisz wszystko co jest napisane.

Dzieki

Aj tam aj tam nie miałem nic złego na myśli:)Teraz na poważnie proponuję standardową gąbkę który ci nie będzie rysować szyb.Glonów w malawi nie da się tak szybko wytępić.Są tacy(na tym forum) co po półtora roku po założeniu akwarium z biotopem malawi nie mają żadnych glonów a bardzo by chcieli.Aj jakie to wszystko jest niesprawiedliwe :D

pozdrawiam

Opublikowano
potem odżywiają się resztkami pokarmu,"zdechłymi rybkami pozostawionymi w zbiorniku"Poza tym "glonojady" nie żyją w biotopie Malawi.Więc trzymajmy się tego biotopu a nie mieszajmy z innymi...

pozdro

Zbrojniki nie jadaja takich rzeczy. O ile pamietam to wcinaja drewno, a dokladniej celulozę...

Send from GalaxyTab

Opublikowano

Myślę , ze jest jeszcze jedno rozwiązanie, być może posadzę roślinki w zbiorniku a dokładniej Vallisneria americana gigantea która dobrze się nadaje do rywalizacji z glonami a przy tym jest dosc nie smaczna dla rybek.

A jakie jest wasze zdanie ?

Opublikowano
A nie sądzisz że po jakimś czasie na roślinie pojawią się glony i nic to nie da?

Przecież głównym założeniem jest to aby glony sobie były , ale nie na szybach . Mam nadzieje ,ze to będzie dobrym rozwiązaniem . No i doda to trochę innego wyglądu zbiornika.

Opublikowano
Nie ma możliwości, aby glony rosły wszędzie, ale nie na szybie...szkoda czasu na walkę.

Postaram sie przynajmniej ograniczyc do minimum na szybie. Zaczekajmy jakie bede rozultaty za dwa miesiace.

Pozdrawiam

Opublikowano

pozostaje życzyć powodzenia, bo jeszcze pewnie nie wiesz, że liście gigantei to najlepsze mozliwe podłoże dla glonów - wybierane o wiele częściej niż nawet kamienie ;)

podobnie zresztą jak anubias :D

na resztę wątpliwości odpowiedziałem Ci pod moim filmikiem o lampie, gdzie do mnie pisałeś ;)