Skocz do zawartości

Malawi 240L rekonesans sprzętowy :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nikt nie wkleił swojej szafki, więc sam poszukałem i wymyśliłem, jeszcze nie zbudowałem ale już się przymierzyłem i tak to ma wyglądać po złożeniu, jest jeszcze nie kompletny ale mam nadzieję że jak złoże mój projekt szafki do kupy to wytrzyma nawet 400 kg

Obecne wymiary to 120x50x75,6 - dł. x szer. x wys. ale boczne ściany są krzywo przycięte więc myślę o przycięciu ich do 65cm co da całkowitą wysokość ok 706mm a więc bardziej standardową wysokość szafki, dodam tylko że plecy to też laminat o grubości 18mm. Ogólnie szafa będzie zbudowana z blatow kuchennych o grubości 4cm a laminat 18mm to jak już wspominałem plecy i podstawa, Poniżej fotki:

stolikm.png

20120513170354.jpg

20120513170414.jpg

Już sam ciężar desek trzyma bryłę bez gwoździ i kleju :D

Opublikowano

Aaa tak przepraszam, zapomniałem że ty wkleiłeś a co myślisz o moim stoliku jak go złożę wytrzyma ponad 300L ?

Opublikowano

Myślę że spokojnie, tym bardziej że moje, jak i te oferowane gotowe są robione z płyty 18mm (ja dawałem podwójnie na blat). Chociaż w przypadku twojego chyba bym się skłaniał nie do jednej a do dwóch podpórek w środku.

Opublikowano

ja tez się tak zastanawiam ale dając jedna podpórkę (4cm szer.) mam dwie komory o szer. 56cm, dając dwie zostanie ok 34 cm a gdzie ja tam filtr większy włożę?

Opublikowano

Pytanie nie ile będą miały komory tylko czy szafka wytrzyma z jedna podporą o gr.4cm i czy nie lepiej dac dwóch

Opublikowano

Wydaje mi się że z 1 przegrodą powinna wytrzymać.Kupowałem nową kuchnię z myślą , że wstawię tam akwarium i takie same pytanie zadałem monterom .Powiedzieli mi że te kuchnie są projektowane pod marmurowe blaty więc spokojnie powinna wytrzymać a ścianki ma cięższe od twoich o 50 % .Zauważyłem tylko że pod blatem mam jeszcze jedną płytę 20 mm,więc ty jak chcesz też daj dla pewności.

Opublikowano

Eee z tymi monterami to jest tak jak z wróżką powiedzą wszystko to co byś chciał usłyszeć byle byś kupił, u mnie jest kuchnia w zabudowie, powiedz jak coś co waży góra 20kg jest robione do montażu w marmurze, no chyba że płyta grzejna(indukcyjna) może ważyć więcej, zwróć uwagę że pod twoim blatem w kuchni stoją dwa lub więcej segmenty z laminatu 18mm i dopiero na to jest położony blat 3,8cm lub 4cm, to nie jest płyta sama w sobie tylko segmenty z szufladami i szafkami. poprostu tak jest łatwiej zmontować kuchnie pod zabudowę, jak puzzle lub klocki, ale może to nie taki zły pomysł z tym laminatem pod blat...