Skocz do zawartości

Malawi 450L 2xFLUVAL 405 czy 1xFLUFAL FX5 i jakis inny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sądzę, że JBL e900 (lub nowszy model) plus atman at-203 i ewentualnie cyrkulator dałyby rade. HW to produkt chiński, ale ponoć daje rade. U siebie mam właśnie e 900 i dwa atmany at-203 i jest ok...tyle, że mam nieco większy baniak.

jw

Opublikowano

jak masz kase to kupuj FX5 ja takiego uzywam na swoich zbiornikach tz 900 i 1000 nie ma problemu z biologia a tym bardziej z mechanika jest tam bardzo silna pompa ok 3500tys litrow na godzine na twoje akwa wystarczy ze bedzie chodzil na pol gwizdka pozatym filtr jest rozwojowy gdybys kiedys planowl wiekszy baniak to bedzie jak znalazl pozdr.

Opublikowano
Czy pokrywa z takim oświetleniem wystarczy http://allegro.pl/pokrywa-150x50-pro...255107442.html ??

Moim skromnym zdaniem, skoro wydajesz kase na fx'a, to wydaj też na pokrywę np. ze spienionego pcv. Bedziesz mial ładny baniak a pokrywa będzie badziewna, bez polotu jeśli chodzi o dołożenie oświetlenia.

Tutaj masz przykładowy temat o pokrywie ze spienionego pcv http://forum.klub-malawi.pl/adres-spienione-pcv-pokrywy-t18888.html

Co do grzałki, to w swojej 600-ce mam jedną grzałę 300W i wystarczy. Nie wiem jak działa fx więc nic nie jestem w stanie powiedzieć czy napowietrzacz jest potrzebny, czy sam fx wystarczy.

Opublikowano
Nie wiem jak działa fx więc nic nie jestem w stanie powiedzieć czy napowietrzacz jest potrzebny, czy sam fx wystarczy.

Rodzaj filtra nie ma nic do rzeczy. wymiana gazowa zachodzi glownie na powierzchn wody, wiec wystarczy ze zburzysz tafle (np. skierujesz jeden z wylotow filtra na tafle) i juz masz wystarczajace natlenienie.:D

Napowietrzacz to zbedny wydatek.;)

Opublikowano
Mój imienniku...;)

O, jak milo;)

Tak sądziłem, ale nie wiedziałem, czy FX'a można ustawić tak, żeby zaburzał taflę wody.

Mozna , mozna.Jest nawet latwiej niz w innych filtrach,bo powrot wody jest podwojny i mozna jedna koncowke dac na tafle, a druga np. w dol.:D