flaczak Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor #11 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 No ale w naszym klubie jest ona opisana podałem link.Spójrz wyżej. Jest zaraz po red blue.Tylko nie ma zdjęcia. W Olsztynie w zoologu twierdzą że mają takie ryby. Choć są one bardzo podobna do callainosów.
Perez666 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 #12 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 W necie znalazłem to http://tropicalfishandaquariums.com/AfricanCichlids/ZebraIceBluePhoto1.asp i wcale nie jest podobna do callainosa... A jak nie ma czegoś opisanego w księgach to znaczy, że człowiek ma coś z tym wspólnego...
flaczak Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor #13 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 W naszym klubie są one opisane tak: "Ice-blue- samiczki są koloru niebieskiego, natomiast samce wybarwiają się na jasnobłękitny "lodowy" kolor. Samce odmian red-blue oraz ice-blue często mylone są z samcami Maylandia callainos. Dość często dochodzi także do krzyżówek między tymi odmianami i dlatego najlepiej jest kupować ryby od pewnego hodowcy lub innego pewnego źródła." Byłem w tym zoologu już kilka razy i je oglądałem.Są identyczne jak w opisie.
Rekomendowane odpowiedzi