jaculkinek Opublikowano 18 Marca 2012 #1 Opublikowano 18 Marca 2012 Czy one przekopują dno ,bo moje acei czy socolofi wcale a już maylandia red red samiec wywraca wszystko do góry nogami
makok Opublikowano 18 Marca 2012 #2 Opublikowano 18 Marca 2012 jak każda ryba z tego biotopu... dziwnym byłoby jakby nie
Bezprym Opublikowano 3 Września 2013 #3 Opublikowano 3 Września 2013 A można by było dowiedzieć się więcej o tej rybie,? Jak jest z jej dietą, agresją i wymaganiami lokalowymi?
harisimi Opublikowano 3 Września 2013 #4 Opublikowano 3 Września 2013 Tropheops sp. chilumba to ryba silna terytorialna a jej agresja wzmocniona jest przez zwyczaj strzeżenia swoich zielonych pastwisk. Ścisły roślinożerca. Fajny do obsad roślinożernych lub obejmujące takie ryby i peryfitonożerców. Bardzo ładne samice ... mi osobiście samiec się podoba również. Istnieje odmiana z zółtymi samcami ( dodatek Yellow czy Yellow Type ). Nie mam pewności czy to odkryty w jeziorze nowy wariant czy zrobiony przez człowieka bastard. Nie jestem w stanie ocenić czy to jest ładne bo dopiero rosną u kolegi. -- dołączony post: Rozmiar baniak to jednak 150 cm, w 120 cm co najwyżej jednogatunkowo. 1
Rekomendowane odpowiedzi